kedd 17 július, 2012

Laci konyhája: Spenót

Spenót

Laci konyhája: Spenót
Szakács: 
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
Finom zöldséges íz, és bármilyen körettel megállja a helyét legyen az palacsinta, rizs, hús, vagy tojás.
Hozzávalók
  • 600 g spenót (lehet fagyasztott is)
  • 2 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek liszt
  • 5 ek olívaolaj
  • só és bors
Elkészítés
  1. A spenótot megmossuk, szűrőben forró vízzel leforrázzuk és lecsöpögtetjük róla vizet.
  2. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk.
  3. Belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük a rántásban, és megpirítjuk.
  4. Ezután azonnal felhígítjuk a rántást pár kanál spenóttal, összekeverjük, majd beleöntjük a rántást a maradék spenótba, és jól eldolgozzuk.
  5. Ezután felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
  6. Jó étvágyat, változatos köretekkel lehet tálalni.

GD Star Rating
loading...
Laci konyhája: Spenót, 3.5 out of 5 based on 2 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Spenót tápanyagtartalma

Laci konyhája: Spenót tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 261,2 kcal, Cukor: 0,6 g, Szénhidrát: 13,9 g, Fehérje: 6,5 g, Zsír: 20,1 g, Rost: 1,0 g, Kálcium: 213,3 mg, Magnézium: 126,8 mg, Nátrium: 1 109,7 mg, Vas: 4,2 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273