péntek 20 július, 2012

Laci konyhája: Görög Saláta

Görög sali01

Laci konyhája: Görög Saláta
Szakács: 
Recept fajta: Vegetáriánus
Elkészítési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
Finom saláta, az egyik kedvencem a sajt és az olíva miatt nagyon laktató.
Hozzávalók
  • 4 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 üveg oliva
  • 125 g feta sajt
  • Öntet:
  • 4 ek olívaolaj
  • 1,5 tk citromlé
Elkészítés
  1. Először az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
  2. A paradicsomot és az uborkát apró kockákra vágjuk. Kimagozzuk az olívabogyót, ha szükséges, és a többi zöldséghez keverjük.
  3. Kis kockákra vágjuk a feta sajtot, és azt is hozzáadjuk.
  4. Nagyjából körülbelül a kockák mérete egyezzen meg.
  5. Kivesszük az öntetet a hűtőből, és a salátára öntjük. Óvatosan, a kezünkkel keverjük meg, nehogy összetörjön a sajt és a paradicsom.
  6. Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd magában vagy köretként fogyasztjuk.
  7. Jó étvágyat!

 

GD Star Rating
a WordPress rating system
Laci konyhája: Görög Saláta, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Görög Saláta tápanyagtartalma

Laci konyhája: Görög Saláta tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 494,7 kcal, Cukor: 3,3 g, Szénhidrát: 18,1 g, Fehérje: 2,4 g, Zsír: 46,3 g, Rost: 1,3 g, Kálcium: 25,8 mg, Magnézium: 23,7 mg, Nátrium: 7,8 mg, Vas: 0,6 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273