csütörtök 31 január, 2013

Ádi konyhája: Japán tojástekercs (tamagoyaki)

Japán-tojástekercs

Ádi konyhája: Japán tojástekercs (tamagoyaki)
Szakács: 
Recept fajta: Tojás ételek
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 1
 
Nem vagyok benne biztos, hogy amit elkészítettem az a tamagoyaki, de valami hasonló. Az íze egyáltalán nem lett rossz, amolyan desszertnek tudnám ajánlani.
Hozzávalók
  • 4 darab Tojás
  • 3 teáskanál Szójaszósz édes
  • 1 kávéskanál Só
  • 3 teáskanál Cukor
  • 3 teáskanál Étkezési keményítő
  • 1 evőkanál Olaj
Elkészítés
  1. A cukrot, sót, keményítőt, és szójaszószt egy tálban habverővel simára keverem.
  2. Erre a masszára ráütök 4 tojást és alaposan összekeverem őket, egy homogén barnás masszát kapunk.
  3. Hagyományosan négyszögletes tepsiben vagy serpenyőben kellene sütni, de ennek híján én egy hagyományosban csináltam.
  4. Előmelegített serpenyőbe öntöttem a tojást, amikor az alja már megkeményedett, de a teteje még lágy volt, az egyik végén elkezdtem feltekerni.
  5. Amikor elérünk a rántotta feléhez, már nem tudjuk tovább tekerni mert széles lesz, ezért kicsit visszahúztam majd teljesen feltekertem.
  6. A tekercset még további 1-2 percig sütöttem, alkalmanként megcserélve az oldalát.
  7. A kész tekercset apró kis szeletekre vágtam, majd langyosan fogyasztottam.
GD Star Rating
loading...
Ádi konyhája: Japán tojástekercs (tamagoyaki), 4.5 out of 5 based on 4 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Ádi konyhája: Japán tojástekercs (tamagoyaki) tápanyagtartalma

Ádi konyhája: Japán tojástekercs (tamagoyaki) tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 325,8 kcal, Cukor: 18,0 g, Szénhidrát: 18,5 g, Fehérje: 9,7 g, Zsír: 23,6 g, Kálcium: 101,5 mg, Magnézium: 21,6 mg, Nátrium: 1 418,3 mg, Vas: 3,2 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273