vasárnap 24 február, 2013

Konzul Főzőiskola: Milánói Spagetti

milánói-spagetti tészta

Milánói Spagetti
Szakács: 
Recept fajta: Egytálétel
Adagok: 4
 
A fokhagymából 1-2 gerezd bőven elég, célszerű finomra vágni, vagy nyomóval bele rakni. A főzés utolsó fázisában tegyük hozzá, hogy az aromái erőteljesebben érvényesüljenek.
Hozzávalók
  • 250 gramm Száraztészta, fehér
  • 2 darab Fokhagyma
  • 1 darab Vöröshagyma
  • 100 gramm Gépsonka
  • 500 milliliter Sűrített paradicsom
  • 3 evőkanál Só
  • 1 kávéskanál Bors
  • 1 evőkanál Bazsalikom
  • 1 teáskanál Oregánó
  • 50 gramm Champion gomba
Elkészítés
  1. A tésztát elkezdjük főzni
  2. Egy lábosba, olajon megdinszteljük a hagymát és rátesszük a sonkát/tarját egy kb 10 percig pirítjuk. Fűszerezzük.
  3. Rátesszük a gombát, mikor összeesett (kb a felére fog)
  4. Hozzá öntjük a paradicsomsűrítményt. Hagyjuk, hogy alaposan kiforrjon, fűszerezzük megint, és ne felejtsük el gyakran kevergetni, mert könnyen oda éghet.
  5. Közben a tésztáról sem szabad elfelejtkezni, tegyük bele főzzük ki, nem kell vajpuhára, az a jó ha közepe kicsit kemény.
  6. Mikor megfőtt, két választási lehetőségünk van, Egyik, hogy leszűrjük és lehűtjük, majd olajozzuk, a másik, hogy egyből szűrés után a raguba rakjuk. Mind a két megoldásnak van jó és rossz oldala, erről a videóban hallhatsz többet.
  7. Még egy 5-10 percet főzzük,ha bele raktuk és készen vagyunk.

 

GD Star Rating
loading...
Konzul Főzőiskola: Milánói Spagetti, 4.8 out of 5 based on 4 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Konzul Főzőiskola: Milánói Spagetti tápanyagtartalma

Konzul Főzőiskola: Milánói Spagetti tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 410,5 kcal, Cukor: 1,4 g, Szénhidrát: 51,4 g, Fehérje: 14,8 g, Zsír: 3,0 g, Rost: 0,8 g, Kálcium: 19,4 mg, Magnézium: 7,7 mg, Nátrium: 4 362,3 mg, Vas: 0,3 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273