vasárnap 18 november, 2012

Ibi konyhája: Jamaikai töltött táska

jamaikai táska felvágva

Ibi konyhája: Jamaikai töltött táska
Szakács: 
Recept fajta: Egytálétel, különlegesség
 
Találtam itthon egy csomag kurkumát, amit már régóta nem használtam semmihez, úgy gondoltam itt az idő hogy csináljak belőle egy jó kis hússal töltött jamaikai táskát.
Hozzávalók
  • tészta:
  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1,5 deci tej
  • 25 dkg vaj
  • Őrölt kurkuma 2-3 teáskanál
  • töltelék:
  • 0,5 kg darált hús
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, csípős ízlés szerint
  • őrölt koriander egy kevés 1-2 teáskanál
  • olaj vagy vaj a sütéshez
Elkészítés
  1. Az élesztőt egy kis cukorral a tejben futtassuk fel, adjuk hozzá a liszthez és csináljuk belőle tésztát.
  2. Ha megkelt (kb 1 óra), akkor kinyújtom és 8-10 centi hosszú csíkokat vágok belőle.
  3. Kevés olajon, de inkább vajon vagy zsíron megpirítom a hagymát, majd a húst. Egy pohár vízzel felöntöm.
  4. Fokhagymát rátöröm, sóval, borssal, csípőssel és egy kevés őrölt korianderrel ízesítem.
  5. Ha a töltelék száraz lesz, kimérem a tészta lapocskákra és azokat összehatom egy táskává, olyan mint egy lekváros bukta.
  6. Kivajazott tepsibe rakom őket, a tetejüket meg lehet kenni tojással ha óhajtjuk.
  7. Fél óra alatt készre sütjük.

 

GD Star Rating
loading...
Ibi konyhája: Jamaikai töltött táska, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Ibi konyhája: Jamaikai töltött táska tápanyagtartalma

Ibi konyhája: Jamaikai töltött táska tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 2 127,1 kcal, Cukor: 7,5 g, Szénhidrát: 132,4 g, Fehérje: 41,9 g, Zsír: 158,4 g, Rost: 5,0 g, Kálcium: 153,9 mg, Magnézium: 84,9 mg, Nátrium: 2 865,1 mg, Vas: 5,6 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273