péntek 26 július, 2013

Laci konyhája: Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu
Szakács: 
Recept fajta: Desszert
Elkészítési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 8
 
Mindig tálaláskor öntsük le a tiramisut csokival, mindig frissen készítsünk hozzá csokiszószt.
Hozzávalók
  • 4 darab Tojás
  • 24 gramm Vanillincukor
  • 10 evőkanál Cukor
  • 50 dekagramm Mascarpone
  • 38 milliliter Rum aroma
  • 40 dekagramm Babapiskóta
  • 3 deciliter Kávé
  • 3 evőkanál Kakaópor
Elkészítés
  1. A tojások sárgáját vanília cukor és kristálycukor segítségével habosra keverjük. Akkor jó ha fehér tejföl sűrűségű masszát kapunk.
  2. Hozzáadjuk a Mascarponét és a rumaromát (csak a felét). A tojásfehérjét habbá verjük és lazán a krémhez forgatjuk.
  3. A babapiskótát áztatjuk, ehhez a hideg kávét a cukorral meg a rum aromával összekeverjük. Egy két másodpercig beleforgatjuk, majd ezt lecsöpögtetve egy tálcára helyezzük.
  4. A krém felét egyenletesen ráhelyezzük, majd a többit, krémet a tetejére és az oldalára kenjük és kakaóporral megszórjuk. A hűtőben hagyjuk állni egy 20 percet.

Tiramisu

GD Star Rating
loading...
Laci konyhája: Tiramisu, 4.0 out of 5 based on 1 rating
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Tiramisu tápanyagtartalma

Laci konyhája: Tiramisu tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 449,9 kcal, Cukor: 31,7 g, Szénhidrát: 87,8 g, Fehérje: 11,8 g, Zsír: 4,5 g, Rost: 1,0 g, Kálcium: 96,2 mg, Magnézium: 159,4 mg, Nátrium: 120,5 mg, Vas: 4,6 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273