szerda 23 január, 2013

Laci konyhája: Somlói galuska

Somlói-Galuska

Somlói galuska
Szakács: 
Recept fajta: Desszert
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 6
 
Egy igazi régi kedvenc. Bár igaz szegény Somlói Galuskát sosem csinál senki. Mindig valami elrontott süti vagy megmarad piskóta kezd csodás átalakulásba aminek eredménye ez lesz.
Hozzávalók
  • 8 darab Tojás
  • 20 dekagramm Cukor
  • 35 dekagramm Búzaliszt BL55
  • 4 dekagramm Dió
  • 3 dekagramm Kakaópor
  • 1 darab Pudingpor
Elkészítés
  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, ezek után összedolgozzuk a két habot és hozzáadjuk a lisztet.
  2. A masszát két részre osztjuk, az egyikbe kakaót keverjük -de csak óvatosan-, a másikat fehéren hagyjuk. A kétféle tésztát külön-külön sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben közepes lánggal 180 fokon kisütjük.
  3. A sziruphoz a vizet a cukorral fölforraljuk, vagy egyszerűen az otthon megmaradt mikulásokat/nyuszikat olvasszuk meg.
  4. A krémhez egyszerű vaníliás és csokipudingot használok, attól függ a család éppen mit szeretne.
  5. Összeállítás: A diós piskótalapot egy mélyebb tepsibe fektetjük, és a készített sziruppal vagy olvasztott csokival locsoljuk. A krém felét rákenjük, dióval megszórjuk.
  6. Erre a kakaós piskótalap kerül, amit hasonló módon a sziruppal megöntözzük majd dióval szórunk és jöhet a maradék krém.
  7. A világos piskótalap kerül a tetejére, ha bármilyen szirup, krém maradt még azt tegyük rá, szórjuk meg kakaóval és dióval és a hűtőben pihentessük.
  8. Tálalni egyszerűen kanállal kis tálakba szedjük és tejszínhabbal díszítjük.

GD Star Rating
loading...
Laci konyhája: Somlói galuska, 5.0 out of 5 based on 1 rating
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Somlói galuska tápanyagtartalma

Laci konyhája: Somlói galuska tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 450,5 kcal, Cukor: 33,7 g, Szénhidrát: 80,4 g, Fehérje: 12,7 g, Zsír: 8,4 g, Rost: 2,5 g, Kálcium: 55,3 mg, Magnézium: 57,3 mg, Nátrium: 87,6 mg, Vas: 2,5 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273