csütörtök 27 szeptember, 2012

Laci konyhája: Palacsintába töltött Somlói Vaníliás öntettel

Palacsintába töltött Somlói Vaníliás öntettel01

Laci konyhája: Palacsintába töltött Somlói Vaníliás öntettel
Szakács: 
Recept fajta: Desszert
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
Finom laktató, pár darabbal egy egész családot el lehet telíteni, mindenki csak pukkadozni fog ebéd után a jóllakottságtól.
Hozzávalók
  • Palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • ¾ dl olaj
  • Piskótához:
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 tojás
  • 10 dekagramm darált dió
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 jó nagy marék mazsola
  • 2 deciliter rum
  • 10 dekagramm darált dió
  • 3 deciliter tejszínből vert hab
  • Vanília krémhez:
  • 3 deciliter tej
  • 3 darab tojássárgája
  • 8 dekagramm porcukor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • Rumos öntet:
  • 2 evőkanál rum
  • 1,5 deciliter víz
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • 10 dekagramm cukor
Elkészítés
  1. (készítsük el a palacsinta tésztát, ezt másik receptemben megtalálják)
  2. A piskótához:
  3. A tojássárgájákat keverjük habosra a porcukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd végül a külön tálban kemény habbá vert tojásfehérjét fakanállal, laza mozdulatokkal keverd hozzá.
  4. A masszát vegyük három fele. Az egyik harmadba keverjük a kakaót a második legyen diós a harmadikat natúran hagyjuk. A háromféle tésztát külön-külön süsük meg. Gyorsan, körülbelül 10-12 perc alatt megsülnek egy felmelegített sütőben.
  5. A vaníliakrémhez a tojássárgáját a cukorral és a vaníliával jól keverd ki, majd apránként öntsd hozzá a tejet, vízgőz felett főzzük krémsűrűségűre, és tegyük bele az étkezési keményítőt, óvatosan kell a vízgőz felett bánni vele, nehogy megégjen.
  6. A rumos öntethez a vízben körülbelül 10 percig főzüük a cukrot, ha már sűrűsödik, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a reszelt narancshéjat és a rumot. A mazsolát áztassuk be a rumos öntetbe.
  7. A megsült piskótalapokat törjük kisebb darabokra, és keverjük össze, majd keverjük hozzá a rumos öntetett és a benne ázott mazsolát is.
  8. Vegyünk pár szépen megsütött palacsintát és töltsük meg a kész somlóival, hajtogassuk össze, hogy ne hulljon ki, tegyük tányérra és fogyasztás előtt öntsük le vanília krémmel ezután díszítsük tejszínhabbal.
Megjegyzés
Jó étvágyat!

GD Star Rating
loading...
Laci konyhája: Palacsintába töltött Somlói Vaníliás öntettel, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Palacsintába töltött Somlói Vaníliás öntettel tápanyagtartalma

Laci konyhája: Palacsintába töltött Somlói Vaníliás öntettel tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 1 408,7 kcal, Cukor: 35,3 g, Szénhidrát: 116,4 g, Fehérje: 34,0 g, Zsír: 89,2 g, Rost: 6,4 g, Kálcium: 326,6 mg, Magnézium: 165,0 mg, Nátrium: 690,9 mg, Vas: 15,1 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273