hétfő 17 december, 2012

Laci konyhája: Kekszes Finomság

Kekszes Finomság

Laci konyhája: Kekszes Finomság
Szakács: 
Recept fajta: Desszert
Elkészítési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 8
 
Nagyon ötletes, gyors sütemény, nem kell sütni. Csak egy kevés főzés kell hozzá és a gyors összeállítás.
Hozzávalók
  • 1 l tej
  • 8 evőkanál gríz
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 kg háztartási keksz (kocka alak)
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 tábla sütési csokoládé, vagy mikulások, vagy valamilyen csoki
Elkészítés
  1. Készítsük el a tejbegrízt egy liter tej felhasználásával, azért az arányokat ehhez feltüntettem, de szerintem ez nem lesz senkinek sem nagyon nagy kihívás. Kicsit folyósra készítsük ne legyen kemény.
  2. Vegyünk egy tepsit és szépen rakjuk ki az alját keksszel, szorosan, ezután kenjünk rá egy réteg tejbegrízt egyenletesen, olyan 0,5-1 cm vastagon. Ezután újabb keksz réteg jön, majd megint egy réteg tejbegríz , ezután ugyancsak keksz réteg. Az utolsó réteg tejbegríz hozzáadása előtt keverjünk kakaót a maradék tejbegrízbe és úgy tegyük rá a legutolsó réteget.
  3. Ezt egy keksz réteggel zárjuk le, majd a csoki öntetett készítünk és leöntjük az egészet. (Ezt célszerű a sok felgyülemlett mikulásból csinálni)
  4. Rakjuk a hűtőbe, ahol az egész összeáll, és a keksz is megszívja magát. A rétegek fantáziálhatók, csokival lekvárral és mindenki fantáziájára van bízva milyen sorrendben csinálja.
Megjegyzés
Jó étvágyat!

 

GD Star Rating
loading...
Laci konyhája: Kekszes Finomság, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Kekszes Finomság tápanyagtartalma

Laci konyhája: Kekszes Finomság tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 751,5 kcal, Cukor: 28,1 g, Szénhidrát: 112,5 g, Fehérje: 16,7 g, Zsír: 25,5 g, Rost: 4,0 g, Kálcium: 437,0 mg, Magnézium: 79,7 mg, Nátrium: 1 653,5 mg, Vas: 6,0 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273