kedd 03 január, 2012

Laci konyhája: Borzaska

borzaska

Laci konyhája: Borzaska
Szakács: 
Recept fajta: desszert
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
Egy borzasztóan finom süti receptet osztok meg veletek, még ha borzasztóan is néz ki. Ez a borzaska.
Hozzávalók
  • Két kávéscsésze cukor
  • Két evk. kakaópor
  • Két kávéscsésze liszt
  • Két dl tej
  • Egy kávéscsésze étolaj
  • Három egész tojás
  • Egy tasak sütőpor
  • Egy tasak vanillincukor
  • Lekvár ízlés szerint
Elkészítés
  1. Tészta:
  2. Összekeverjük az alapanyagokat a vanillincukor felét, a kakaópor felét és egy kávéscsésze cukort. Ne felejtsük ki a sütőport mert különben lapos lesz a tészta. Tésztát készítünk belőle és egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
  3. A kihűlt tésztát pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, a maradék tésztát félrerakjuk. (a szaggatás melléktermékét)
  4. Krém:
  5. Egy dl. forró vízbe beleöntjük a maradék kakaót, vanillincukrot és egy kávéscsésze cukrot, majd kevergetve összedolgozzuk egy lábasban. Beledobjuk a megmaradt tésztát és összedolgozzuk. Így egy piskótadarabos krémet kapunk.
  6. A süteményre lekvárt teszünk, majd a krémet a sütemény tetejére halmozzuk.
  7. Kihűlve tálaljuk és fogyasztjuk.
Tápanyagok
Adag mérete: 7 darab Energia: 640 Zsír: 30 Cukor: 50

GD Star Rating
loading...
Laci konyhája: Borzaska, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Borzaska tápanyagtartalma

Laci konyhája: Borzaska tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 1 267,5 kcal, Cukor: 50,4 g, Szénhidrát: 126,0 g, Fehérje: 11,3 g, Zsír: 79,4 g, Rost: 2,3 g, Kálcium: 98,5 mg, Magnézium: 59,5 mg, Nátrium: 72,5 mg, Vas: 2,1 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273