kedd 29 január, 2013

Konyhamanó konyhája: Kókusz Kocka

Kókusz-Kocka

Kókusz Kocka
Szakács: 
Recept fajta: Desszert
Adagok: 6
 
Lehet egy kicsit megvadítani a tésztát mézzel vagy vanília cukorral.
Hozzávalók
  • 40 dekagramm Búzaliszt BL55
  • 20 dekagramm Porcukor
  • 2 darab Tojás
  • 10 dekagramm Margarin
  • 2,5 deciliter Tehéntej 2,8 %
  • 10 gramm Sütőpor
  • 1 darab Margarin kocka
  • 20 dekagramm Cukor
  • 1 evőkanál Rum aroma
  • 8 evőkanál Tehéntej 2,8 %
  • 4 evőkanál Kakaópor
  • 500 gramm Kókuszreszelék
Elkészítés
  1. Ez a recept egy 22x32 tepsire van méretezve.
  2. Tésztához:
  3. Keverjük össze a porcukrot a 10 dkg margarinnal a két tojással, öntsük hozzá a tejet majd adjuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet.
  4. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 35 percig. ezután hagyjuk kihűlni.
  5. Vágjuk fel kockákra, majd forgassuk bele a kakaós masszába aztán a kókuszreszelékbe.
  6. Krém:
  7. Gőz fölött olvasszuk meg a margarin kockát és keverjük bele a porcukrot, a kakaót. Majd ha levettük a tűzről adjuk hozzá a rum aromát.
  8. A tésztakockákat ebbe kell beleforgatni, hogy a kókusz megtapadjon a felületén. Hagyjuk állni egy fél órát és lehet tálalni.
GD Star Rating
loading...
Konyhamanó konyhája: Kókusz Kocka, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Konyhamanó konyhája: Kókusz Kocka tápanyagtartalma

Konyhamanó konyhája: Kókusz Kocka tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 1 094,2 kcal, Cukor: 66,9 g, Szénhidrát: 123,7 g, Fehérje: 13,0 g, Zsír: 60,6 g, Rost: 3,0 g, Kálcium: 95,2 mg, Magnézium: 74,2 mg, Nátrium: 49,8 mg, Vas: 2,3 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273