szerda 05 december, 2012

Konyhamanó konyhája: Karácsonyi Mézes Csók

Karácsonyi Mézes Csók

Konyhamanó konyhája: Karácsonyi Mézes Csók
Szakács: 
Recept fajta: desszert
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 6
 
Finom édes kis "falatka"-sütemény, amit gyorsan el lehet készíteni és nem kell vele annyit szöszölni, mint a nagyon hasonló mézeskaláccsal. A karácsonyi vendégeknek pont megfelelő harapnivaló.
Hozzávalók
  • 28 dkg liszt
  • 10 dkg akácméz (meleg)
  • 10 dkg cukor
  • púpozott evőkanál zsír
  • 2 egész tojás
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • szódabikarbóna
  • török mogyoró/dió vagy valamilyen magféle díszítésnek
Elkészítés
  1. Az alapanyagokból elkészítjük a tésztát, jól összegyúrjuk teljesen egyenletes legyen.
  2. Ekkor új-begy vastagságú tésztalapot nyújtunk belőle. És kis köröket szaggatunk belőle, egy feles pohár mérete tökéletesen megfelelő.
  3. A köröcskékre ráhelyezzük a díszítést (ez lehet dió, mogyoró), majd forró sütőben hirtelen megsütjük. Körülbelül 15-20 perc elég neki.
  4. Sokáig elég, egy 4-5 napot hagyjuk állni valahol elrejtve a család elől, akkor kellemesen megpuhul.

GD Star Rating
loading...
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Konyhamanó konyhája: Karácsonyi Mézes Csók tápanyagtartalma

Konyhamanó konyhája: Karácsonyi Mézes Csók tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 406,2 kcal, Cukor: 30,4 g, Szénhidrát: 66,5 g, Fehérje: 7,3 g, Zsír: 11,5 g, Rost: 1,3 g, Kálcium: 22,0 mg, Magnézium: 18,9 mg, Nátrium: 22,3 mg, Vas: 0,8 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273