vasárnap 18 november, 2012

Ibi konyhája: Lekváros bukta

lekváros bukta felvágva

Ibi konyhája: Lekváros bukta
Szakács: 
Recept fajta: Desszert
 
Lekváros bukta, kell ennél többet mondani? Szilva vagy barack lekvár, akár szamóca, lényeg hogy sűrű legyen.
Hozzávalók
  • 1 kg liszt
  • 8 dkg élesztő
  • 4 evk cukor
  • 1,5 kávéskanál só
  • 3 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 35 dkg vaj, zsír, vagy vegyesen
  • Lekvár ízlés szerint – 0,5kg legalább
Elkészítés
  1. A lisztben szétmorzsolom az összes vajat/zsírt, majd beleteszem a sót és a cukrot, ezt jól összekeverem.
  2. A tejet langyosra melegítem egy kis kanál cukorral és az élesztőt felfuttatom benne.
  3. A felfutott élesztőt beleteszem a tésztába, elkezdem gyúrni. Beleteszem a három tojássárgáját, és tovább gyúrom. Ha már nem ragad és kész, a tálban hagyom és lefedem.
  4. Szobahőmérsékleten 1 óra alatt nagyjából megkel.
  5. Felrakom a tésztát nyújtódeszkára vagy konyhapultra és kinyújtom az egészet nagyjából 1 cm vastagra.
  6. Nyolc-tíz cm-es téglákat vágok ki belőle.
  7. Ezek közepére hosszában lekvárt teszek, és bukta formára hajtom őket.
  8. Tepsibe közvetlenül egymás mellé pakolom őket, de az oldalukat megkenem egy kis vajjal, hogy sütés után majd könnyen szétjöjjenek.
  9. Forró sütőben arany barnára sütjük.
  10. A végén ha kicsit kihűlt, a tetejére porcukrot szórunk.
  11. Jó étvágyat!

 

GD Star Rating
loading...
Ibi konyhája: Lekváros bukta, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Ibi konyhája: Lekváros bukta tápanyagtartalma

Ibi konyhája: Lekváros bukta tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 1 361,6 kcal, Cukor: 10,5 g, Szénhidrát: 195,9 g, Fehérje: 25,6 g, Zsír: 52,0 g, Rost: 3,4 g, Kálcium: 98,6 mg, Magnézium: 47,6 mg, Nátrium: 320,1 mg, Vas: 1,7 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273