szombat 20 október, 2012

Eszter konyhája: Rizskók

Rizskók karamell öntettel

Eszter konyhája: Rizskók
Szakács: 
Recept fajta: desszert
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 8
 
Finom gyorsan elkészíthető rizses desszert. Különböző öntetekkel különböző hangulatú desszertet lehet készíteni, megvarázsolni egy kis tejszínhabbal.
Hozzávalók
  • 2 l tej
  • ¾ kg rizs
  • 2 cs vanília cukor
  • 8 tojás
  • 20 dkg cukor
Elkészítés
  1. Tejben cukor nélkül megfőzzük a rizst, hogy ne égjen le, a végén amikor már majdnem kész hozzá adjuk a cukrot és a vanília cukrot.
  2. dl hideg tejbe bele rakjuk a 8 tojás sárgáját és csomó mentesre keverjük ezt hozzá lehet önteni a langyos rizshez. A 8 tojásfehérjét habbá verjük egy másik tálban.
  3. A kemény habot óvatosan belekeverjük a rizsbe és az egész masszát belerakjuk a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  4. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

GD Star Rating
loading...
Eszter konyhája: Rizskók, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Eszter konyhája: Rizskók tápanyagtartalma

Eszter konyhája: Rizskók tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 573,9 kcal, Cukor: 25,2 g, Szénhidrát: 111,2 g, Fehérje: 18,4 g, Zsír: 6,2 g, Rost: 0,5 g, Kálcium: 348,0 mg, Magnézium: 54,5 mg, Nátrium: 180,5 mg, Vas: 2,3 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273