hétfő 12 november, 2012

Laci konyhája: Hordós savanyúság

Házi Hordós Savanyúság 01

Laci konyhája: Hordós savanyúság
Szakács: 
Recept fajta: savanyúság
Elkészítési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 120
 
Még a mamától tanult receptet alapján készített, házi hordós savanyú ízéhez más nem fogható, a savanyúságok között.
Hozzávalók
  • 50 l hordó
  • 20 l víz
  • 3 l 20% ecet
  • 3 kg cukor
  • 60 dkg só
  • 1,5 cs mustármag
  • 1 cs babérlevél
  • 10 dkg borkénpor
  • 1 evőkanál bors
Elkészítés
  1. A lét hidegen elkészítjük, és utólag bármikor pótolhatjuk a savanyúságnak valókat, ha fogyóban van a készlet.
  2. Az uborkát, zöld paradicsomot, almapaprikát, karfiolt, kis-dinnyét, gyöngyhagymát jól megmossuk. Beletesszük a lébe, majd száraz hűvös helyen tartjuk. A tetejére nehezéket rakjunk, (pl. tányér), hogy a savanyú mindig a lé alatt maradjon.

GD Star Rating
loading...
Laci konyhája: Hordós savanyúság, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Hordós savanyúság tápanyagtartalma

Laci konyhája: Hordós savanyúság tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 141,9 kcal, Cukor: 31,0 g, Szénhidrát: 32,7 g, Fehérje: 1,0 g, Zsír: 0,3 g, Rost: 0,6 g, Kálcium: 25,6 mg, Magnézium: 19,8 mg, Nátrium: 2 364,4 mg, Vas: 40,9 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273