szerda 24 július, 2013

Laci konyhája: Paprikás Krumpli

Paprikás-Krumpli05

Paprikás Krumpli
Szakács: 
Recept fajta: Régies ételek
Adagok: 4
 
Nem kell aggódni a paradicsom és a paprika szét fog főni az ételben, csak az íze miatt kell hozzá adni. A kolbászt azért kell az elején, mert akkor az íze belefő az ételbe, de ilyenkor meg is keményedik, így célszerű a maradékot a végén hozzá adni. És így a jellegzetes erős füstöt ízt is csökkenteni tudjuk.
Hozzávalók
  • 1 evőkanál Sertészsír
  • 1 dekagramm Burgonya
  • 1 darab Paradicsom
  • 0.5 kilogramm Vöröshagyma
  • 1 darab TV paprika (Zöldpaprika)
  • 0.5 kilogramm Kolbász, átlagos
  • 1 evőkanál Só
  • 1 teáskanál Bors
  • 1 evőkanál Pirospaprika
Elkészítés
  1. A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk.
  2. Egy fakanálnyi zsírt megmelegítünk, egy fazékban majd hozzá adjuk a kockázott hagymát és üvegesre pirítjuk.
  3. A lángról vegyük le az edényt és fűszerezzük meg, hozzáadjuk a paprikát, sót, borsot és jól összekeverjük. (Azért kell levenni mert a paprika odaégne és keserű íze lenne az ételnek.) Ezután visszahelyezzük a tűzre, majd belerakunk egy paprikát és egy paradicsomot. Amelyet felvágtunk nagyobb darabokra.
  4. A kolbászt karikázzuk fel és szedjük két részre, az egyik felét adjuk már most hozzá az alaphoz, hogy az íze belefőjön, a másik felét csak a végén, amikor már a krumpli majdnem kész.
  5. Megtisztítjuk a burgonyát és felkockázzuk, ezután hozzáadjuk a már fűszerezett „alaphoz”. Felöntjük annyi vízzel, hogy a burgonyát éppen ellepje.
  6. Az egészet addig főzzük, amíg a burgonya puha nem lesz, ha túl sok rajta a víz lassú tűzön elforralhatjuk, de egy kevés levet hagyjunk rajta, mert úgy az igazi.

Paprikás-Krumpli01

Paprikás-Krumpli02 Paprikás-Krumpli04 Paprikás-Krumpli03 Paprikás-Krumpli05

 

GD Star Rating
loading...
Laci konyhája: Paprikás Krumpli, 4.0 out of 5 based on 1 rating
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Paprikás Krumpli tápanyagtartalma

Laci konyhája: Paprikás Krumpli tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 693,2 kcal, Cukor: 6,2 g, Szénhidrát: 15,0 g, Fehérje: 30,9 g, Zsír: 57,0 g, Rost: 2,0 g, Kálcium: 64,1 mg, Magnézium: 42,0 mg, Nátrium: 2 601,7 mg, Vas: 2,3 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273