kedd 21 augusztus, 2012

Konyhamanó konyhája: Meggy szósz

meggy szósz konyhamanó

Konyhamanó konyhája: Meggy szósz
Szakács: 
Recept fajta: Mártás, szósz
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
Meggy szósz, ami önmagában is finom, húsokhoz is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók
  • 0,5 kg magozott meggy
  • vanília puding por
  • fahéj
  • citromkarika
  • cukor
Elkészítés
  1. A meggyet kimagozzuk ha ki kell, majd fahéjas vízben megfőzzük. Annyi víz kell hozzá, hogy a meggyet pont ellepje.
  2. Egy vagy kettő citromkarikát dobhatunk bele.
  3. A megfőzött meggyet kivesszük majd a megmaradt vízből egy vanília pudingot csinálunk, tej nélkül a "meggylé felhasználásával".
  4. Ha kész a puding, a meggy darabokat tegyük bele vissza, és kavarjuk össze.
  5. Egy nagyon finom, krémet fogunk kapni amelyben meggy darabok vannak.
Megjegyzés
Megpróbálhatjuk ugyanezt cseresznyével is! Jó étvágyat!

 

GD Star Rating
loading...
Konyhamanó konyhája: Meggy szósz, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Konyhamanó konyhája: Meggy szósz tápanyagtartalma

Konyhamanó konyhája: Meggy szósz tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 106,2 kcal, Cukor: 18,8 g, Szénhidrát: 23,8 g, Fehérje: 1,2 g, Zsír: 3,2 g, Rost: 2,3 g, Kálcium: 51,5 mg, Magnézium: 14,8 mg, Nátrium: 4,5 mg, Vas: 2,1 mg

 
 


Még nem szólt hozzá senki, legyél te az első

Leave a Comment


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>