kedd 21 augusztus, 2012

Konyhamanó konyhája: Meggy szósz

meggy szósz konyhamanó

Konyhamanó konyhája: Meggy szósz
Szakács: 
Recept fajta: Mártás, szósz
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
Meggy szósz, ami önmagában is finom, húsokhoz is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók
  • 0,5 kg magozott meggy
  • vanília puding por
  • fahéj
  • citromkarika
  • cukor
Elkészítés
  1. A meggyet kimagozzuk ha ki kell, majd fahéjas vízben megfőzzük. Annyi víz kell hozzá, hogy a meggyet pont ellepje.
  2. Egy vagy kettő citromkarikát dobhatunk bele.
  3. A megfőzött meggyet kivesszük majd a megmaradt vízből egy vanília pudingot csinálunk, tej nélkül a "meggylé felhasználásával".
  4. Ha kész a puding, a meggy darabokat tegyük bele vissza, és kavarjuk össze.
  5. Egy nagyon finom, krémet fogunk kapni amelyben meggy darabok vannak.
Megjegyzés
Megpróbálhatjuk ugyanezt cseresznyével is! Jó étvágyat!

 

GD Star Rating
loading...
Konyhamanó konyhája: Meggy szósz, 4.5 out of 5 based on 4 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Konyhamanó konyhája: Meggy szósz tápanyagtartalma

Konyhamanó konyhája: Meggy szósz tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 106,2 kcal, Cukor: 18,8 g, Szénhidrát: 23,8 g, Fehérje: 1,2 g, Zsír: 3,2 g, Rost: 2,3 g, Kálcium: 51,5 mg, Magnézium: 14,8 mg, Nátrium: 4,5 mg, Vas: 2,1 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273