kedd 12 február, 2013

Manyi konyhája: Egyszerű Halászlé

Halászlé

Egyszerű Halászlé
Szakács: 
Recept fajta: Hal és tengeri ételek
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 6
 
Igazi magyar étel, minél körültekintőbben fűszerezzük és minél több halfajtát tartalmazz annál finomabb.
Hozzávalók
  • 5 darab Vöröshagyma
  • 2 kilogramm Ponty
  • 2 darab Paradicsom
  • 2 evőkanál Pirospaprika
  • 2 darab TV paprika (Zöldpaprika)
Elkészítés
  1. A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk.
  2. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük.
  3. A zöldséget megmossuk és felszeleteljük.
  4. Körülbelül 2 l vízbe tesszük a zöldségeket, és a hal uszonyokat és a fejét. Ezt sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Elkészült az alaplé.
  5. Evvel a lével dolgozunk tovább, leszűrjük és a sűrűjét átpasszírozzuk, minél kisebb lyukú szűrű annál jobb, de végezni is kell valamikor. Így kompromisszumot kell kötni.
  6. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük. A keverést felejtsük el, ugyanis a halhús "törékeny" és összetörne.

GD Star Rating
loading...
Manyi konyhája: Egyszerű Halászlé, 2.0 out of 5 based on 1 rating
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Manyi konyhája: Egyszerű Halászlé tápanyagtartalma

Manyi konyhája: Egyszerű Halászlé tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 392,2 kcal, Cukor: 5,2 g, Szénhidrát: 11,9 g, Fehérje: 55,5 g, Zsír: 14,2 g, Rost: 1,8 g, Kálcium: 173,3 mg, Magnézium: 119,2 mg, Nátrium: 172,5 mg, Vas: 5,4 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273