szombat 12 május, 2012

Laci konyhája: Karalábé leves

Karalábé leves

 

Laci konyhája: Karalábé leves
Szakács: 
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
Egy nagyon finom zöldség leves, amit ha jó alapanyagból készítünk el, a leves sorsa megpecsételődött. (ebédet nem éli túl :)
Hozzávalók
  • 1 kisebb fej karalábé
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek liszt
  • ½ doboz tejföl (kicsi)
  • 1 ek napraforgó olaj
  • Egy kis darab vaj
Elkészítés
  1. A megmosott karalábét, sárgarépát, apró kockákra vágjuk a répát meg karikázzuk.
  2. Vajat forrósítunk, és megfuttajuk benne a zöldségeket kb. 10 percig.
  3. Felöntjük vízzel, és fedő alatt megfőzzük.
  4. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és aranybarnára pirítjuk benne a lisztet.
  5. Hideg vízzel felöntjük a rántást, csomómentesre keverjük.
  6. A leveshez öntjük a rántást, majd belekeverjük a tojássárgájával dúsított tejfölt is.
  7. Mégegyszer felforraljuk a levest a tejföllel.
  8. Hidegen és melegen is fogyasztható jó étvágyat.

GD Star Rating
loading...
Laci konyhája: Karalábé leves, 3.0 out of 5 based on 1 rating
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Karalábé leves tápanyagtartalma

Laci konyhája: Karalábé leves tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 159,4 kcal, Cukor: 1,6 g, Szénhidrát: 7,2 g, Fehérje: 2,4 g, Zsír: 13,6 g, Rost: 0,5 g, Kálcium: 44,6 mg, Magnézium: 8,2 mg, Nátrium: 1 016,7 mg, Vas: 0,3 mg

 
 


Hozzászólás lezárva.