vasárnap 01 július, 2012

Laci konyhája: Házi borsóleves

Borsó leves

Laci konyhája: Házi borsóleves
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
Finom házias ízével a legkeményebb fickó is megszelídíthető egy finom borsólevessel.
Hozzávalók
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 50 dkg zöldborsó
  • 3 sárgarépa
  • 1 tk cukor
  • 1 csokor zellerzöld
  • 1 ek liszt
  • 2 tk pirospaprika
  • napraforgóolaj
  • só és bors
Elkészítés
  1. Az olajon kicsit megpirítjuk a borsószemeket és rászórunk 1 tk-nyi cukrot. Kicsit megkaramellizáljuk, majd rátesszük a finomra vágott vöröshagymát és a felkarikázott sárgarépát.
  2. Kevés vízzel puhára pároljuk.
  3. Rászórjuk a lisztet és a pirospaprikát, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük vízzel és beletesszük az összekötött petrezselyem- és zellerzöldet. Csak 1 csokor petrezselyemzöldet főzzük a levesbe, a másik csokorral majd díszítunk. Ízlés szerint sózzunk, borsozzunk.
  4. Tálaláskor megszórjuk a másik csokor finomra vágott petrezselyemzölddel.
  5. Jó étvágyat

 

GD Star Rating
loading...
Laci konyhája: Házi borsóleves, 4.0 out of 5 based on 3 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Házi borsóleves tápanyagtartalma

Laci konyhája: Házi borsóleves tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 384,1 kcal, Cukor: 10,3 g, Szénhidrát: 28,2 g, Fehérje: 10,4 g, Zsír: 26,1 g, Rost: 4,9 g, Kálcium: 87,3 mg, Magnézium: 45,3 mg, Nátrium: 1 018,5 mg, Vas: 3,5 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273