kedd 29 május, 2012

Laci konyhája: Hagyma Krémleves

Hagyma krémleves

Laci konyhája: Hagyma Krémleves
Szakács: 
Recept fajta: Levesek
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
Egy könnyed zöldség leves, amely finoman besűrítve nagyon laktató és finom. Akik tényleg degeszre akarják tömni a bendőjüket, cipóban fogyasztva valami isteni az íze.
Hozzávalók
  • 3 szem krumpli
  • 3 fej vöröshagyma
  • 10 szál újhagyma
  • kis vaj
  • 0,5l főzőtejszín
Elkészítés
  1. Vajon megdinszteljük a krumplit, majd hozzá adjuk az apróra vágott vöröshagymát. (jobb csak újhagymából és póréhagymából készíteni, de lehet vegyesen is)
  2. Felöntjük vízzel majd az újhagymát beleaprítjuk,az egészet forrásig főzzük.
  3. Levesszük a tűzről és a leves "sűrűjét" összeturmixoljuk, vissza tesszük a lébe és egy főzőtejszínnel sűrítjük.
  4. Újra felforraljuk, így már kész is.
  5. Jó étvágyat!

GD Star Rating
loading...
Laci konyhája: Hagyma Krémleves, 4.0 out of 5 based on 3 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Hagyma Krémleves tápanyagtartalma

Laci konyhája: Hagyma Krémleves tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 306,2 kcal, Cukor: 4,6 g, Szénhidrát: 12,3 g, Fehérje: 2,9 g, Zsír: 27,7 g, Rost: 1,8 g, Kálcium: 64,0 mg, Magnézium: 20,8 mg, Nátrium: 13,3 mg, Vas: 1,1 mg

 
 


Hozzászólás lezárva.