kedd 05 június, 2012

Konyhamanó konyhája: Húsgombócleves

Húsgombóc leves

Konyhamanó konyhája: Húsgombóc Leves
Szakács: 
Recept fajta: Levesek
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
Egy finom ízletes, leves könnyen lehet belőle sok ízt kihozni. Mert ízvilága a húsleveshez hasonlít, de a gombócok fűszerezésével mindig vihetünk bele valami ujjat.
Hozzávalók
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • fél karalábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek étolaj
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • Húsgombóchoz:
  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg sajt reszelve
Elkészítés
  1. A zöldségeket megpucoljuk kis darabokra aprítjuk fel, a hagymát félbe vágjuk.
  2. Olajon megpároljuk a zöldségeket, felengedjük a vízzel, a hagymát és a fűszereket is belerakjuk.
  3. Közben a gombócnak valót összedolgozzuk ízesítjük egy kis borssal és pirospaprikával, és kis dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, majd beleengedjük a levesbe. A méret a létszámtól függ, hogy mindenkinek jusson.
  4. Készre főzzük, s ha megfőtt, szárított petrezselyemzölddel díszítjük.

GD Star Rating
loading...
Konyhamanó konyhája: Húsgombócleves, 3.5 out of 5 based on 2 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Konyhamanó konyhája: Húsgombócleves tápanyagtartalma

Konyhamanó konyhája: Húsgombócleves tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 111,4 kcal, Cukor: 1,9 g, Szénhidrát: 4,3 g, Fehérje: 4,7 g, Zsír: 8,5 g, Rost: 0,4 g, Kálcium: 18,4 mg, Magnézium: 5,4 mg, Nátrium: 16,9 mg, Vas: 0,2 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273