hétfő 10 szeptember, 2012

Zoltán konyhája: Egyszemélyes Pizzák

Zoltán konyhája egyszemélyes pizzák 1

Zoltán konyhája: Egyszemélyes Pizzák
Szakács: 
Recept fajta: Pizza
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
A hosszú nyári szünet után visszatértem egy újabb recepttel, remélem tetszik.
Hozzávalók
  • 500 g liszt
  • 1,3 dl langyos víz
  • 1 csomag szárított élesztő (7gramm)
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • Reszelt sajt
  • 0,5 cs. bacon
  • 1 konzerv bab
  • 1 konzerv kukorica
  • 1-2 fej lilahagyma
  • Pár db gomba
  • Szalámi
  • Kaliforniai paprika
  • Kockázott sajt (ami más fajtájú, mint amit reszelünk)
  • Pár szem olívabogyó
Elkészítés
  1. Kimérjük a lisztet, egy nagy gyúródeszkára, vagy konyhapultra, kiöntjük, a közepébe kerek helyet alakítunk, annyira mélyen, hogy ne legyen lisztes a közepe.
  2. Ide beleöntjük a víz felét, az élesztőt, egy kis sót és az olajat.
  3. Villával elkezdjük kavargatni a vizet, úgy, hogy egyre több lisztet keverjünk hozzá.
  4. Amikor villával már nem megy olyan könnyen, mert a tészta elkezd sűrűsödni, kézzel folytatjuk.
  5. Ha az összes liszt már a tésztában van, gyúrjuk meg, önmagába vissza-vissza forgatva, amíg nem ragad és szép rugalmas nem lesz.
  6. Ha ez megvan, a végén a széleit hajtsuk önmaga alá.
  7. Ezután tegyük egy tálba, aminek az alját belisztezzük, a tészta tetejére is mehet egy kis liszt, majd meleg, nedves konyharuhával fedjük le a tálat, és hagyjuk állni 45-60 percet.
  8. Készítsük el a pizza alapot. Tejfölös alaphoz csak egy kis fokhagymasóval (só+fokhagyma) keverjük el a tejfölt. Paradicsomos alaphoz vegyünk paradicsompürét, keverjünk bele egy pici cukrot, sót, borsot, oregánót, bazsalikomot és kész is.
  9. Ha az idő lejárt, vágjuk négy egyenlő részre a tésztát, majd nyújtsuk ki az elsőt, ezt az öcsémnek készítettem (1. kép).
  10. Kenjük meg az egyik alappal, majd mehet rá a gomba, a bacon, a hagyma, a bab, a kukorica, a reszelt sajt, majd a szalámi. A széleit felhajtottam, mert az öcsém így rendelte
  11. Tegyük előmelegített sütőbe, 180-200°C-ra, annyi időre, amíg jó lesz.
  12. Nyújtsuk ki a másodikat is, ez édesapámnak készült (2. kép). Az övé egy ”vega” pizza, mivel sajnos betegsége miatt nem ehet húst soha többé. Kukorica és bab sem került rá, mivel azt sem ehet.
  13. Kenjük meg alappal, majd mehet rá a gomba, a hagyma, a kockázott sajt, az olívabogyó, a reszelt sajt, majd a csíkokra vágott paprika. Megsütni ugyan úgy kall, mint az előzőt.
  14. Édesanyámé (3. kép) csak abban tér el az elsőtől, hogy a szélei nincsenek felhajtva és más a feltétek sorrendje.
  15. Az enyém (4. kép) pedig kapott egy kis csípős paprikát is, ezt leszámítva, a feltétek maradtak.
Megjegyzés
A pizzákat lehetőleg ne tepsiben, hanem rácson süssük meg. Miután a tésztát kinyújtjuk, tegyük rögtön sütőpapírra, majd a rácsra, ott tegyük rá a feltétet, külömben nehezebb lesz átrakni. A pizzák formájáért elnézést kérek, de ilyenek lettek és kész. Jó étvágyat!

 

Zoltán öccsének pizzája

Zoltán édesapjának pizzája

Zoltán édesanyjának pizzája

Zoltán pizzája

GD Star Rating
loading...
Zoltán konyhája: Egyszemélyes Pizzák, 5.0 out of 5 based on 7 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Zoltán konyhája: Egyszemélyes Pizzák tápanyagtartalma

Zoltán konyhája: Egyszemélyes Pizzák tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 1 363,9 kcal, Cukor: 2,3 g, Szénhidrát: 163,1 g, Fehérje: 63,7 g, Zsír: 50,5 g, Rost: 6,7 g, Kálcium: 144,0 mg, Magnézium: 190,7 mg, Nátrium: 2 032,7 mg, Vas: 68,8 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273