hétfő 16 július, 2012

Laci konyhája: Rántott Karfiol

Rántott Karfiol

Laci konyhája: Rántott Karfiol
Szakács: 
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
Finom panírozott zöldség, amely az ebédkor feldobja az ízvilágot, célszerű panírtálba kínálni, ha készítettünk gombát és húsokat is.
Hozzávalók
  • 1 fej karfiol
  • liszt
  • bazsalikom
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 0,5-1 liter olaj
Elkészítés
  1. A karfiolt egy kicsit elő kell főzni, emiatt kivágjuk a torzsáját és leszedjük a karfiol rózsákat, majd feltesszük főzni.
  2. Forrástól számítva mindössze 2-3 percet főzzük, a vízbe ne felejtsünk sót rakni.
  3. Ezután a karfiolokat liszt tojás és zsemlemorzsa segítségével panírozzuk be, "készítsük el a bundájukat".
  4. Olajban szép barnára sütjük, majd kihalásszuk őket.
  5. A legjobb változatos köretekkel egy szép panírtálba tálalni.

 

GD Star Rating
loading...
Laci konyhája: Rántott Karfiol, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Rántott Karfiol tápanyagtartalma

Laci konyhája: Rántott Karfiol tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 1 502,9 kcal, Cukor: 0,2 g, Szénhidrát: 75,0 g, Fehérje: 13,2 g, Zsír: 127,7 g, Rost: 1,6 g, Kálcium: 31,7 mg, Magnézium: 18,2 mg, Nátrium: 1 502,5 mg, Vas: 1,1 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273