csütörtök 05 július, 2012

Ibi konyhája: Rántott patiszon

Ibi konyhája rántott patiszon

Ibi konyhája: Rántott patiszon
Szakács: 
Recept fajta: Rántott
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 5-6
 
Rántott patiszon kedvelt nasi nálunk, egy kedves rokonnal egyszer még azt is sikerült elhitetni, hogy hal. Ha nem is hal, de finom rántott zöldség, amit egy kis rizzsel vagy főtt krumplival és tartárral kedvünkre fogyaszthatunk.
Hozzávalók
  • 1-2 csillagtök, patiszon
  • 3-4 tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • olaj a sütéshez
Elkészítés
  1. A tököt mossuk és hámozzuk meg, a magját vágjuk ki.
  2. Vágjuk fel vékonyabb szeletekre, majd sózzuk le őket.
  3. Sózás után 10-15 perccel kezdjük el bepanírozni őket.
  4. Forró olajban süssük ki az egészet.
Megjegyzés
Van aki nem hámozza meg és a magját se veszi ki, ízlés dolga, én hámozva és mag nélkül szeretem. Jó étvágyat!

 

GD Star Rating
loading...
Ibi konyhája: Rántott patiszon, 3.7 out of 5 based on 3 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Ibi konyhája: Rántott patiszon tápanyagtartalma

Ibi konyhája: Rántott patiszon tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 856,5 kcal, Cukor: 0,1 g, Szénhidrát: 50,0 g, Fehérje: 9,1 g, Zsír: 68,8 g, Rost: 1,1 g, Kálcium: 22,4 mg, Magnézium: 12,0 mg, Nátrium: 1 012,2 mg, Vas: 0,8 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273