kedd 03 július, 2012

Ibi konyhája: Paprikás-fokhagymás abált szalonna

Ibi konyhája paprikás abált szalonna 2

Ibi konyhája: Paprikás-fokhagymás abáltszalonna
Szakács: 
Recept fajta: régies ételek
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 10
 
A paprikás abált szalonna nagy házi kedvenc, legjobb ha magunk készítjük el frissen, ha megkívánjuk.
Hozzávalók
  • 1 kg Húsos hasalja szalonna
  • 4-5 evk. pirospaprika
  • 1 fej fokhagyma
Elkészítés
  1. A szalonnát sós vízben puhára főzzük, amit villás szurkálással tudunk ellenőrizni. Hozzávetőlegesen 1 órát vesz igénybe, de a szalonna méretétől erősen függ. (Ha gondoljuk ebbe a vízbe is tehetünk 1-2 gerezd fokhagymát)
  2. Ha már kezd kész lenni a szalonna egy másik lábasban vagy serpenyőben, nagyon kevés vízben 4-5 kanál pirospaprikát és egy fél vagy egész fej fokhagymát (összetörve) kicsit összefőzünk. (3-4 perc az egész)
  3. A kész szalonnát kivesszük egy tálra és amíg meleg, a szintén meleg paprikás-fokhagymás krémmel vastagon bedörzsöljük.
  4. Ha kihűlt, tegyük be egy napra hűtőbe, utána fogyaszthatjuk ízlés szerint.
Megjegyzés
Részemről friss paprika, paradicsom, hagyma dukál hozzá. Kenyér ízlés szerint. Jó étvágyat!

 

GD Star Rating
loading...
Ibi konyhája: Paprikás-fokhagymás abált szalonna, 4.0 out of 5 based on 6 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Ibi konyhája: Paprikás-fokhagymás abált szalonna tápanyagtartalma

Ibi konyhája: Paprikás-fokhagymás abált szalonna tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 16,9 kcal, Cukor: 0,6 g, Szénhidrát: 3,2 g, Fehérje: 0,8 g, Zsír: 0,8 g, Rost: 1,2 g, Kálcium: 16,1 mg, Magnézium: 10,8 mg, Nátrium: 3 879,9 mg, Vas: 1,3 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273