Ibi konyhája

Ibi konyhája pizza tejfölös alappal

Ibi konyhája: Paradicsomos és tejfölös pizza alapok

Tegnap feltettem a sima pizza tésztám receptjét, de feltétet nem írtam, mindenkinek a saját fantáziájára bíztam a dolgot. Most úgy döntöttem két alapot mégis csak megosztok veletek, ezeket szoktam a leggyakrabban készíteni. Az egyik egy paradicsomos, a másik egy fokhagymás-tejfölös.


jamaikai táska felvágva

Ibi konyhája: Jamaikai töltött táska

Találtam itthon egy csomag kurkumát, amit már régóta nem használtam semmihez, úgy gondoltam itt az idő hogy csináljak belőle egy jó kis hússal töltött jamaikai táskát.


Ibi konyhája töltöttkáposzta

Ibi konyhája: Töltött káposzta

A töltött káposzta igazi magyar finomság, vannak akik jó nagyra készítik, én inkább a kisebb falatnyi „szabolcsi” verziót preferálom.


Ibi konyhája párizsias bundás csirkemell szeletek

Ibi konyhája: Párizsias bunda csirkemellhez

A párizsias bunda kevéssé száraz, mint a hagyományos bundázás, néha ezzel dobom fel a rántott húst, hogy ne legyen olyan érzésünk, hogy mindig ugyanolyan a rántott husi. (Egy másik ilyen módszerem a szezámmagos bunda, annak a receptjét már feltöltöttem)


Ibi konyhája gofri waffel recept

Ibi konyhája: Gofri, Waffel

Szeretem a gofrit, mert nagyon könnyű elkészíteni és viszonylag gyorsan is kész van, sokat lehet belőle sütni. Nyáron ha egy egyórás édességre vágyunk csináljuk meg.


Ibi konyhája csirkével töltött patiszon

Ibi konyhája: Tejszínes csirkével töltött patiszon

Print Ibi konyhája: Tejszínes csirkével töltött patiszon Szakács: Ibi Elkészítési idő:  20 mins Főzési idő:  40 mins Összes idő:  1 hour Adagok: 2   Nyáron gyakran csinálok mindenféle zöldségekkel ételeket. A patiszon az egyik nagy kedvenc ha rántani vagy tölteni kell zöldséget. Hozzávalók 1 patisszon/csillagtök 1 kisebb csirkemell darálva 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma Trappista a tetejére […]


Ibi féle roppanós kovászos uborka

Ibi konyhája: Roppanós kovászos uborka

Print Ibi konyhája: Roppanós kovászos uborka Szakács: Ibi Recept fajta: savanyúság Elkészítési idő:  15 mins Összes idő:  15 mins Adagok: 4-5   Szeretem ha a kovi-ubi ropogós, ezért próbálgatás után végül is arra a receptre jutottam amit most meg is osztok veletek. Hozzávalók 2,5 kg uborka, közepes méret a legjobb 5 L üveghez 2 szál kapor 3 gerezd […]


Ibi konyhája rántott patiszon

Ibi konyhája: Rántott patiszon

Print Ibi konyhája: Rántott patiszon Szakács: Ibi Recept fajta: Rántott Elkészítési idő:  45 mins Főzési idő:  30 mins Összes idő:  1 hour 15 mins Adagok: 5-6   Rántott patiszon kedvelt nasi nálunk, egy kedves rokonnal egyszer még azt is sikerült elhitetni, hogy hal. Ha nem is hal, de finom rántott zöldség, amit egy kis rizzsel vagy főtt krumplival […]


Ibi konyhája édes gyümölcsleves

Ibi konyhája: Hűsítő vegyes gyümölcsleves

Mi sem jobb ebben a nyári nagy melegben, mint egy jó jéghideg gyümölcsleves. Én vegyes gyümi levest szoktam csinálni, azt is édesre, a savanyúbb „Görög” gyümölcslevest nem szeretem.


Ibi konyhája paprikás abált szalonna 2

Ibi konyhája: Paprikás-fokhagymás abált szalonna

A paprikás abált szalonna nagy házi kedvenc, legjobb ha magunk készítjük el frissen, ha megkívánjuk.


Tésztás sült pörkölt

Ibi konyhája: Tésztás sült pörkölt tálalás

A tésztás sült pörkölt nem egy újfajta étel, inkább csak a pörkölt egy másfajta tálalási módja azoknak, akik némi újdonságra vágynak.


Ibi konyhája szezámmagos rántott csirke 2

Ibi konyhája: Szezámmagos rántott csirkemell

Van az a szezámmagos tésztába göngyölt csirke, amit a kínai éttermekből ismerhettek és van a rántott húsos szezámmagos csirke, ez pedig az utóbbi. Nekem hagymás tört krumplival a kedvencem.