hétfő 02 július, 2012

Ádi konyhája: Tojásos lecsó

Ádi konyhája tojásos lecsó

Ádi konyhája: Tojásos lecsó
Szakács: 
Recept fajta: Tojásétel
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 1
 
Kicsit hagyományosabb vizekre eveztem, amikor legutóbb a tojástartóhoz nyúltam, gondoltam csinálok egy sima tojásos lecsót.
Hozzávalók
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej paprika
  • 1 paradicsom
  • 3-4 tojás
  • kevés olaj vagy zsír
  • bors
  • Variációk, igény szerint:
  • csípős paprika
  • kolbász (száraz vagy lecsókolbász)
  • virsli
Elkészítés
  1. Vágjuk fel a hagymát, paprikát és paradicsomot apróra.
  2. A hagymát egy serpenyőben kevés olajon vagy zsíron szép üvegesre pirítjuk. (Ha teszünk bele kolbászt akkor a hagymával együtt pirítsuk meg, kiengedi a fűszeres zsírját és a többit majd ebbe tesszük)
  3. Ha a hagyma üveges, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, ezek kiengedik a levüket, és kicsit együtt főzzük őket. Paradicsomot igény szerint meg lehet hámozni.
  4. Ha ez egész jól összeesett, akkor 3-4 felvert és fűszerezett (só, bors, paprika) tojást hozzáöntünk.
  5. Ha a tojás megsült készen is vagyunk.
Megjegyzés
Én barna vagy rozskenyérrel szeretem a legjobban. Jó étvágyat!
Tápanyagok
Adag mérete: 1 tányér Energia: 450 kcal Zsír: 30 g Cukor: 0 g Fehérje: 20 g

GD Star Rating
loading...
Ádi konyhája: Tojásos lecsó, 3.7 out of 5 based on 3 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Ádi konyhája: Tojásos lecsó tápanyagtartalma

Ádi konyhája: Tojásos lecsó tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 1 587,0 kcal, Cukor: 8,6 g, Szénhidrát: 19,9 g, Fehérje: 36,4 g, Zsír: 152,3 g, Rost: 3,4 g, Kálcium: 173,3 mg, Magnézium: 76,9 mg, Nátrium: 1 184,0 mg, Vas: 6,7 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273