Koliburger

A kollégium és a kollégisták legtöbbször nem a gondosan elkészített finom fogásokról híresek (tudom magamról). Vagy pénzük nincs jókat főzni, vagy idejük, vagy szimplán csak lusták. A koliburgerbe azok az ételek, receptek kerülnek, amiket el lehet készíteni viszonylag gyorsan, és emellett még olcsók is. Ez a két tulajdonság viszont nem jár szükségszerűen azzal, hogy az elkészült étel nem finom vagy laktató, reméljük jó példa lesz ez a kategória, hogy gyorsan és olcsón is lehet finomat főzni. Bárki nevezhet a koliburgerbe receptjével, de amihez több mint fél óra kell, a koliban biztos nem készül el… :)

Reggeli-fehérje-dömping

Laci konyhája: Reggeli fehérje dömping

Ajánlom olyan reggeleken, amikor nehéz fizikai munka elé nézünk, esetleg komoly kondi edzésbe fogtunk, amihez energia kell. Bár edzés előtt megfelelő idő teljen el.ó, az étkezéstől.


Házi hamburger

Laci konyhája: Házi Hamburger

Print Laci konyhája: Házi Hamburger Szakács: Laci Elkészítési idő:  10 mins Főzési idő:  15 mins Összes idő:  25 mins Adagok: 1   Finom röfi-burgert készítettem otthon házilag, így legalább tudom miből készült. Persze a darált húst nem tudtam ellenőrizni. Hozzávalók Hamburgerzsemle egy kisebb fej hagyma ketchup, mustár, majonéz erőspista+víz+ketchup 20 dkg sertés darált hús salátalevél egy szelet […]


Mirelit csirkemell lilakáposztával

Koliburger: Mirelit csirkemell lila káposztával

Gyors egyszerű kaja, a lila káposzta elég laktató a csirkemell meg elég tápláló és olcsó. Az elkészítés meg gyerekjáték még egy Kollégistának is.


Sajtos szalonnás virslitekercs

Laci konyhája: Sajtos szalonnás virslitekercs

Egy gyorsan elkészíthető kaja, azoknak akiknek nincs idejük bajlódni a konyhában, de bekapnának valami meleget.


hot dog

Műanyag Tanszék Konyhája: Hot-Dog

Gyors egyszerű finom kaja, amivel egy kellemes délutáni sörözés feldobható.


Zoltán konyhája epic szendvics 2

Zoltán konyhája: Epic Szendvics

A sajtot lereszeltem szeletelés helyett, egyrészt, mert nem tudok szép vékony szeleteket, másrészt pedig a reszelt formával könnyebb mindenhová juttatni a sajtból, így amikor az megolvad vízzáró réteget képez a kenyér és a paradicsom leve között, valamint a hús sem szívja be a paradicsom nedvességtartalmát.


Paprikás hagymás bab

Műanyag Tanszék Konyhája: Paprikás-hagymás bab

Egy kellemetlen szombati munkanapon jól esik egy ilyen finom fűszeres babos ebéd. Amit gyorsan elkészíthetünk akár a maradékokból is otthon.


Zoltán konyhája baconos cuccos 2

Zoltán konyhája: Baconos cuccos

A kenyér nagyon finom, kívül ropogós, de a belseje finom puha, baconos. A tojást én a képen keményre főztem, de lehet úgy is, hogy a belseje még lágy legyen, és akkor a sárgája szépen ráfolyik a baconre és a kenyérre.