Karácsonyi ételek és receptek

Karácsonyra összegyűlik a család, együtt fogyasztják el a menüt az ünnepek alatt. Ilyenkor még azok is fakanalat szoktak ragadni, akik egyébként egész évben mellőzik. Bár bejglit vehetünk már mindenhol, szupermarketben, piacon vagy cukrászdában, mégis a házilag elkészített a legjobb, főleg ha az egész család részt vesz a sütésében. A hagyományos karácsonyi receptek közé tartozik a halászlé, mákos guba vagy ha úgy tetszik mákos kifli, sült szárnyasok, kacsa, liba, mákos és diós bejgli, hókifli.

Könnyű Karácsonyi Nasi

Eszter konyhája: Könnyű Karácsonyi Nasi

Könnyű sütemény amit minden ünnepi alkalommal fel lehet kínálni, ugyanis tálalás előtt formázható.


Karácsonyi Mézes Csók

Konyhamanó konyhája: Karácsonyi Mézes Csók

Finom édes kis “falatka”-sütemény, amit gyorsan el lehet készíteni és nem kell vele annyit szöszölni, mint a nagyon hasonló mézeskaláccsal. A karácsonyi vendégeknek pont megfelelő harapnivaló.


Gyümölcskenyér

Laci konyhája: Gyümölcskenyér

Finom karácsonyi sütemény, amely a gyümölcsdarabok miatt igazi melegséggel tölti meg a fogyasztót. Igen cukros sütemény, így kevés elfogyasztása után is nagyon jól lakunk.


Karácsonyi Mézeskalács

Laci konyhája: Karácsonyi Mézeskalács

Az szeretet ünnepét elképzelhetetlennek tartom, egy igazi finom mézeskalács nélkül. Igaz nálunk általában tovább is megmarad és a vacsorák onnantól a tej+mézeskalács kombináció szokott lenni egy kis bejglivel. Tehát ezért van Karácsony után, sokkal több saláta és konditermi munka az étlapon!


Karácsonyi Házikócska 01

Konyhamanó konyhája: Karácsonyi Házikócska

A házikócska nálunk mindig karácsony közelében van terítéken. A meghitt családi hangulathoz, kedvesen járul hozzá a kis házikó alakú “havas” süti. A finom krémes-kekszes hatás miatt mindenki nagyon szereti nálunk.


Ibi konyhája mákos diós bejgli 3

Ibi konyhája: Karácsonyi mákos és diós bejgli (v. beigli)

Print Ibi konyhája: Karácsonyi mákos és diós bejgli (v. beigli) Szakács: Ibi Recept fajta: Karácsonyi ételek, Desszert Elkészítési idő:  20 mins Főzési idő:  100 mins Összes idő:  2 hours Adagok: 12   Nagy kedvenc a családban a mákos és diós bejgli karácsonykor. Legjobb tudomásom szerint német/osztrák vagy talán lengyel eredetű sütemény, de mára már néphagyománnyá, igazi hungarikummá vált […]