hétfő 13 augusztus, 2012

Ádi konyhája: Buli indító Vodkazselé

vodka zselé cucc

Ádi konyhája: Buli indító Vodkazselé
Szakács: 
Recept fajta: Alkoholos
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 30-40
 
Láttam néhány amerikai filmben, hogy bulikon szép színes zselét esznek, gondoltam megpróbálkozok vele én is, a gumisütit úgyis ismerem, semmi se lehetetlen ha van elég zselatin.
Hozzávalók
  • 1 üveg Vodka
  • A vodkával megegyező mennyiségű gyümölcslé
  • 2-4 tasak zselatin
Elkészítés
  1. A zselatint tegyük bele a gyümölcslébe és kezdjük el melegíteni. Bármilyen gyümölcslé lehet, minél színesebb a felhozatal, annál jobb. Engedjük szabadjára a fantáziánkat, ha elég zselatin van benne majdnem minden megdermed, még a sós levek is.
  2. Ha felforrt, folyamatos kevergetés mellett tegyük bele a szobahőmérsékletű vodkát. Ez remélhetőleg az egész adagot lehűti langyosra, amit utána már jobban tudunk kezelni.
  3. Tegyük bármilyen formába, felespohárba, pudingos tálba, vagy kibelezett félbevágott narancsok héjába is tölthetjük, amit utána szeletelünk.
  4. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
Megjegyzés
Először is azért írom, hogy 2-4 tasak, mert ilyenkor jobb biztosra menni. Amit én vettem, azt mondta fél liter folyadékhoz elég, akkor nekem a nem egész 1,5 literhez kapásból 4 csomagot vettem, biztos ami biztos. Némi rutint kíván a művelet, ezért érdemesebb először csak kicsiben gyakorolni, ha lesz 1 üveg Vodkából egy fazék trutyink ami senkinek sem kell, nem leszünk boldogok. Próbáljuk ki kicsiben, úgy haladjunk a nagyobb adagok felé!

 

Javasolt még megnézni ezeket az oldalakat is: Instant Lifestyle és Hedonism

GD Star Rating
loading...
Ádi konyhája: Buli indító Vodkazselé, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Ádi konyhája: Buli indító Vodkazselé tápanyagtartalma

Ádi konyhája: Buli indító Vodkazselé tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 46,1 kcal, Cukor: 1,4 g, Szénhidrát: 1,4 g, Fehérje: 0,9 g

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273