kedd 11 szeptember, 2012

Zoltán konyhája: Omlós sertéstarja, serpenyős krumplival és szafttal

a_kesz_etel

Zoltán konyhája: Omlós sertéstarja, serpenyős krumplival és szafttal
Szakács: 
Recept fajta: Húsétel
 
Hozzávalók
  • 0,7Kg Sertés tarja
  • 1 cs. Fiery Jerk fűszerkeverék
  • 0,5kg Burgonya
  • Tarka bors
  • Olaj
  • Egy kis tejföl
  • Némi étkezési keményítő (én liszttel helyettesítettem)
  • 1-2 korty vörösbor
Elkészítés
  1. A húst kenjük be olajjal, irdaljuk be, ahogy a képen látszódik én ezt elnagyoltam.
  2. Fűszerezzük be a húst, úgy, hogy mindenhol befedje a Fiery Jerk fűszerkeverék, valamint a vágásokba is jusson.
  3. Tegyük a húst egy zárható dobozba, vagy tányérra, amit lefóliázunk, és hagyjuk pácolódni egy napig.
  4. Másnap egy serpenyőt hevítsünk fel, minél forróbbra, majd a húst pirítsuk meg kívülről gyorsan, minden oldalát, hogy az ízek a sütés során bennmaradjanak.
  5. Ha ez megvan, tegyük a húst egy tepsibe, locsoljuk meg a borral, alufóliával fedjük be, majd tegyük közepes hőfokra előmelegített sütőbe.
  6. Süssük így 45 percet, majd emeljük a hőfokot 75%-osra, és süssük további 30 percen át.
  7. Amint letelt ez a 75 perc, vegyük ki a húst, szúrjunk bele, hogy jó puha-e, és ha igen, akkor a hús levét öntsük ki egy tálkába.
  8. Ha ez megvan, emeljük a sütő hőfokát, tegyük vissza a húst alufólia nélkül, hogy szépen megpiruljon.
  9. Amíg a hús pirul, a húsléhez adjuk hozzá a tejfölt, valamint a lisztet (vagy keményítőt) és keverjük csomómentesre, majd tegyük a hűtőbe.
  10. Ha a hús megpirult, tegyük félre pihenni 15-20 percre, addig készítsük el a krumplit.
  11. Hámozás után kockázzuk fel a burgonyát, tegyük egy serpenyőbe, vagy wok-ba, mehet rá egy kis olaj, só, és egy kis frissen őrölt tarkabors, csak a színe miatt.
  12. A krumpli kockákat pirítsuk meg, mire elkészül, lehet szeletelni a húst is.
Megjegyzés
A Fiery Jerk fűszerkeverék egy, Jamie Oliver fűszerkeverékei közül. Eddig csak Auchanban láttam, valamint a shopline.hu-n. Jó étvágyat!

GD Star Rating
loading...
Zoltán konyhája: Omlós sertéstarja, serpenyős krumplival és szafttal, 5.0 out of 5 based on 7 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Zoltán konyhája: Omlós sertéstarja, serpenyős krumplival és szafttal tápanyagtartalma

Zoltán konyhája: Omlós sertéstarja, serpenyős krumplival és szafttal tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 1 435,1 kcal, Cukor: 2,9 g, Szénhidrát: 68,3 g, Fehérje: 63,6 g, Zsír: 86,2 g, Rost: 1,8 g, Kálcium: 221,7 mg, Magnézium: 88,1 mg, Nátrium: 2 029,2 mg, Vas: 3,1 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273