csütörtök 19 április, 2012

Zoltán konyhája: Borsos, mustáros sertésfelsál

Zoltán konyhája borsos mustáros sertéscomb

Zoltán konyhája: Borsos, mustáros sertésfelsál
Szakács: 
Recept fajta: Húsétel
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 5-6
 
Hozzávalók
  • 8-10 szelet sertésfelsál
  • Bors
  • Mustármag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Szegfűszeg (csak egy kevés)
  • Szerecsendió
  • Koriander (szintén csak egy kevés)
  • 1 dl olaj
Elkészítés
  1. Keverjük össze az összes fűszert, a sót, borsot, mustármagot, fokhagymát, szegfűszeget, szerecsendiót, és a koriandert, és őröljük porrá mozsárral, vagy mixerrel gyorsan megy.
  2. Tegyük egy tálba és öntsük hozzá az olajat.
  3. A hús szeleteket kicsit megütögethetjük a klopfolóval, de csak enyhén.
  4. A szeleteket forgassuk bele az olajos fűszerkeverékbe, majd hagyjuk pácolódni egy napig körülbelül, de ha este pácoljuk be másnap ebédre, úgy is jó.
  5. Közepes lángon előmelegített sütőben, vagy akár serpenyőben süssük meg.
Megjegyzés
Ha a maradék pácot, ami a tál alján marad amiben pácoltuk a húst, ráöntjük a sütés második felében, akkor a sütés után a tepsiben maradó léből egy kis tejföllel és étkezési keményítővel (vagy liszttel) finom szaftot készíthetünk a rizshez, ha azzal fogyasztjuk. Jó étvágyat!
Tápanyagok
Adag mérete: 1-2 szelet Energia: 300 kcal Zsír: 20 g Cukor: 0 Fehérje: 30 g

GD Star Rating
loading...
Zoltán konyhája: Borsos, mustáros sertésfelsál, 4.9 out of 5 based on 8 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Zoltán konyhája: Borsos, mustáros sertésfelsál tápanyagtartalma

Zoltán konyhája: Borsos, mustáros sertésfelsál tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 504,2 kcal, Cukor: 0,2 g, Szénhidrát: 2,1 g, Fehérje: 42,9 g, Zsír: 34,1 g, Rost: 0,5 g, Kálcium: 27,6 mg, Magnézium: 61,3 mg, Nátrium: 375,3 mg, Vas: 2,2 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273