hétfő 16 július, 2012

Laci konyhája: Pacalpörkölt

Pacalpörkölt

Laci konyhája: Pacalpörkölt
Szakács: 
Recept fajta: húsételek
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
A legfinomabb magyar étel, bárki fujj-ol, hogy miből készül, akkor is. Ha valakinek nem mondjuk el mi az, "két pofára tömi be" a rossz híre csak az előítéletek miatt van.
Hozzávalók
  • 1 kg pacal
  • 2-3 fej hagyma
  • 2 ek pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipet majoranna
  • őrölt kömény
  • só és bors
  • babérlevél
  • szemes bors
  • 1 kanál paradicsompüré
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
Elkészítés
  1. A pacalt több vízben jól kimossuk, utána bő vízben feltesszük főni pár szem szemesborssal és 1 babérlevéllel. Főzés közben a ha habot ereszt azt szedjük le.
  2. Körülbelül 45 percet főzzük (forrás után) utána hideg vízzel leöblítjük és felcsíkozzuk.
  3. A finomra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk az összevágott paradicsomot és paprikát, a sűrített paradicsomot.
  4. Összekeverjük, majd megfűszerezzük pirospaprikával, fokhagymával és fél percig pirítjuk.
  5. Ekkor beletesszük a pacalt, megsózzuk és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
  6. Lefedve 2-3 órát főzzük. Időnként megkavarjuk, ha elfőtte a levét, utánatöltünk.
  7. Köretnek, hogy annyira ne nyomja meg a gyengék pocakját sem rizst csináltam.

 

GD Star Rating
loading...
Laci konyhája: Pacalpörkölt, 4.3 out of 5 based on 3 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Pacalpörkölt tápanyagtartalma

Laci konyhája: Pacalpörkölt tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 502,4 kcal, Cukor: 5,3 g, Szénhidrát: 18,3 g, Fehérje: 43,6 g, Zsír: 30,2 g, Rost: 4,7 g, Kálcium: 129,1 mg, Magnézium: 50,9 mg, Nátrium: 2 922,2 mg, Vas: 5,5 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273