péntek 11 január, 2013

Laci konyhája: Brassói

Brassói

Laci konyhája: Brassói
Szakács: 
Recept fajta: húsételek
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
Gondolom mindenki ismeri a Brassói-t, aki nem annak kötelező a holnapi ebédre ezt készíteni.
Hozzávalók
  • 1 kg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál csípős paprika (darált)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • majoránna
  • csemege fűszerpaprika
  • 1,5 kg burgonya
Elkészítés
  1. A húst alaposan megmossuk, majd egyenlő nagyságú csíkokra vágjuk.
  2. Egy evőkanál zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát is teszünk rá. Amikor a paprikát és a fokhagymát tesszük rá, akkor kicsit vegyük le a lángról. Öntünk rá egy kevés vizet és puhára pároljuk a húst, ha igazi profik vagyunk, nem vizet hanem húslét használunk. Ha nem elég puha mielőtt elfogyott a víz pótoljuk.
  3. Míg sült a húsunk, menet közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockákra vagdaljuk, és forró olajban kisütjük.
  4. Az elkészült brassói pecsenyével összekeverjük, és még melegen azonnal tálaljuk.
Megjegyzés
A legjobb hozzá a házi hordós savanyúság, én egy szép káposztával töltött paprikát választottam hozzá.

GD Star Rating
loading...
Laci konyhája: Brassói, 5.0 out of 5 based on 1 rating
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Brassói tápanyagtartalma

Laci konyhája: Brassói tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 857,6 kcal, Cukor: 3,8 g, Szénhidrát: 73,7 g, Fehérje: 62,6 g, Zsír: 32,5 g, Rost: 3,1 g, Kálcium: 215,1 mg, Magnézium: 155,1 mg, Nátrium: 751,7 mg, Vas: 6,3 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273