szombat 20 október, 2012

Laci konyhája: Bacönbe csavart csirkemáj falatok

Bacönbe csavart csirkemáj falatok

Laci konyhája: Bacönbe csavart csirkemáj falatok
Szakács: 
Recept fajta: húsételek
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
Finom falatok, amely megállja a helyét egy nagyobb vendégsereg előtt, de csak egy ideig, mert utána elfogy. Jó kiegészítése egy sült húsos tálnak.
Hozzávalók
  • majoránna
  • 1 l tej
  • 4 fej fokhagyma
  • 1 kg csirkemáj
  • 0,5 kg bacon
  • bors
Elkészítés
  1. A csirkemájat egy tálba tesszük majd felöntjük tejjel, hogy elfedje és hűtőben egy 2 órát áztatjuk.
  2. A csirkemájat a pihentetés után kivesszük a tejből, szalvétával felitatjuk róla a felesleges folyadékot, majd a májakat félbe szeljük (külön a két lebenyt egymástól).
  3. A májdarabokat majoránnával és borssal fűszerezzük, majd körbetekerjük egy-egy szelet bacönnel.
  4. Az így kapott falatokat fogpiszkálóval rögzítjük és egymás mellé helyezzük majd előmelegített sütőben egy fél óra alatt megsütjük.
Megjegyzés
A májat semmiképp ne sózzuk meg, kemény lesz tőle, és különben is a rá helyezett szalonna elég sós. Jó étvágyat!

 

GD Star Rating
loading...
Laci konyhája: Bacönbe csavart csirkemáj falatok, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Bacönbe csavart csirkemáj falatok tápanyagtartalma

Laci konyhája: Bacönbe csavart csirkemáj falatok tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 1 053,1 kcal, Cukor: 1,1 g, Szénhidrát: 24,8 g, Fehérje: 80,1 g, Zsír: 71,4 g, Rost: 1,4 g, Kálcium: 390,8 mg, Magnézium: 61,7 mg, Nátrium: 1 887,4 mg, Vas: 4,7 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273