csütörtök 11 április, 2013

Konzul Főzőiskola konyhája: Mustáros hús

Mustáros Hús

Konzul Főzőiskola konyhája: Mustáros hús
Szakács: 
Recept fajta: Tészta ételek
Adagok: 4
 
Nagyon pikáns finom étel. Köretnek kiváló hozzá a makaróni, spagetti esetleg zsemlegombóc.
Hozzávalók
  • 20 gramm Búzaliszt BL55
  • 100 gramm Tejföl
  • 2 darab Fokhagyma
  • 200 gramm Vöröshagyma
  • 1 evőkanál Só
  • 1 teáskanál Bors
  • 400 gramm Marhalábszár
Elkészítés
  1. A húst ami lehet sertés comb, vagy lapocka is, felvágjuk ujjnyi szeletekre.
  2. Bele mártjuk a mustárba, amit lehet ízesíteni, lehet sót, borsot sőt aki szeretné egy csipet tormát is tehet bele. Le legyen túl vastag a húson lévő mustár.
  3. Hagyjuk pácolódni pár órát, az a legjobb, ha egy napot, több nem kell neki (ha nem akarjuk, nem kell pácolni).
  4. Elősütjük a húsokat, kapjanak kis színt. Mikor mindet meg sütöttük (nem probléma a sötét barnára sült a szósz a lábos alján) kis vizet öntünk rá és melegítve fakanállal kapartba elég hamar feljön ez adja meg igazán a karakteres ízét az ételnek.
  5. Beletesszük a hagymát, lesütjük zsírjára.
  6. Mehet vissza bele a hús, annyi vizet öntünk rá annyit pont hogy NE lepje el.
  7. Lefőzzük, ellenőrizzük a húst, ha nem puha ismételjük (víz, lefőzés)addig amíg puha nem lesz.
  8. Kóstoljuk, ha nem elég ízes ízesítsük. Állaga szósz sűrűségű legyen.
GD Star Rating
loading...
Konzul Főzőiskola konyhája: Mustáros hús, 4.6 out of 5 based on 5 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Konzul Főzőiskola konyhája: Mustáros hús tápanyagtartalma

Konzul Főzőiskola konyhája: Mustáros hús tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 84,9 kcal, Cukor: 2,0 g, Szénhidrát: 9,9 g, Fehérje: 2,2 g, Zsír: 4,2 g, Rost: 0,7 g, Kálcium: 47,3 mg, Magnézium: 11,4 mg, Nátrium: 1 475,8 mg, Vas: 0,3 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273