kedd 11 december, 2012

Konyhamanó konyhája: Töltött Dagadó

Töltött Dagadó 01

Konyhamanó konyhája: Töltött Dagadó
Szakács: 
Recept fajta: húsételek
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
Finom étel, amely egy szép családi ebéd főfogása lehet. Igen régies étel de az ízére nem lehet panasz!
Hozzávalók
  • Egy egész sertés dagadó 1,5kg
  • 1 fej hagyma
  • 3 zsemle
  • 5 dl tej
  • zsír
  • só és bors
  • 20 dkg csirkemáj (2 db)
  • 20 dkg gomba (csiperke)
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 1 tojás
Elkészítés
  1. A hagymát megpucoljuk és kockákra vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. Gombát megpucolom és kockára vágom.
  2. A három zsemlét tejben áztatjuk, majd miután megszívták magukat kicsavarva egy tálba helyezzük őket.
  3. A hagymát zsíron övegesre pirítom majd hozzá adom a gombát, megszórjuk petrezselyemmel és megvárjuk amíg elfő a leve a gombának.
  4. A csirkemájat pépessé dolgozom, (kaparó mozdulatokkal), és hozzáadom a zsemlékhez. Beleöntöm a tálba a pirított hagymát és a gombát is, eközben hozzá ütök egy tojást, jól összedolgozom.
  5. A Dagadót felszúrjuk a hártyás résznél és az elkészített töltelékkel megtöltjük, ha még marad azt szépen rakjuk mellé a tepsiben.
  6. A Tepsit kivajazzuk és alufóliával fedjük mielőtt sütőbe tesszük, 60 percig sütjük.

 

GD Star Rating
loading...
Konyhamanó konyhája: Töltött Dagadó, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Konyhamanó konyhája: Töltött Dagadó tápanyagtartalma

Konyhamanó konyhája: Töltött Dagadó tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 1 255,3 kcal, Cukor: 0,4 g, Szénhidrát: 23,7 g, Fehérje: 44,6 g, Zsír: 110,7 g, Rost: 0,6 g, Kálcium: 115,1 mg, Magnézium: 12,6 mg, Nátrium: 436,7 mg, Vas: 0,3 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273