vasárnap 27 november, 2011

Ibi konyhája: Sajtos fasírt prézlivel

sajtos fasírt prézlivel

Ibi konyhája: Sajtos fasírt prézlivel
Szakács: 
Recept fajta: Húsételek
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 5
 
A prézlis sajtos fasírt a család egyik kedvence. Jól megy minden főzelékhez, lágy és ízletes. Szendvicsekbe és magában is hamar elfogy.
Hozzávalók
  • 50 dkg darált hús sertés vagy szárnyas
  • 2 zsömle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg trappista
  • 3 tojás
  • pirospaprika
  • bors
  • zsemlemorzsa
Elkészítés
  1. Két zsömlét vízbe beáztatunk, a vizet kinyomkodjuk belőle majd összekeverjük a darált hússal.
  2. Belepasszírozunk két gerezd fokhagymát, hozzáadunk 2 kávéskanál pirospaprikát és sóval (kb. 1-1,5 kávéskanál) borssal (kb. fél kávéskanál) ízlés szerint ízesítjük.
  3. Nyolc-tíz dkg trappistát reszelünk a keverékbe és jól elkeverjük.
  4. Hozzáadunk 3 egész tojást elkeverjük, majd fél evőkanál zsemlemorzsát adunk hozzá és ismét elkeverjük.
  5. A keverékből gombócokat formázunk és egy kevés zsemlemorzsába forgatjuk őket, bő forró olajba kisütjük.
Megjegyzés
A fasírtokat forró olajba szoktam tenni, de utána tartalékra veszem a tüzet, hogy ne süljenek meg olyan gyorsan.
Tápanyagok
Adag mérete: 2 Energia: 484 Zsír: 32 Szénhidrát: 20 Fehérje: 29

GD Star Rating
loading...
Ibi konyhája: Sajtos fasírt prézlivel, 3.5 out of 5 based on 2 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273