vasárnap 18 december, 2011

Ibi konyhája: Mexikói csirkemell

Kész mexikói csirke

Ibi konyhája: Mexikói csirkemell
Szakács: 
Recept fajta: Húsétel
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
A mexikói csirkemell egy igen ízletes és szaftos elkészítési formája ennek az amúgy kissé száraz húsfélének. Rizzsel vagy krumplival tálalva igen laktató.
Hozzávalók
  • 1 kg csirkemell
  • 1 konzerv mexikói chilis bab
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 konzerv vörös bab
  • Ketchup vagy chili szósz
  • Szárnyas fűszersó
  • Finomliszt
  • Olaj
Elkészítés
  1. Egy egész csirkemellet tetszőleges számú szeletre vágunk és kiklopfolunk.
  2. A kiklopfolt szeleteket szárnyas fűszer sóba, majd egy kevés lisztbe is beforgatjuk.
  3. A kész szeleteket egy kevés olajba kisütjük.
  4. Mexikói chilis babba és annak levébe forgatjuk a csirkemellet és egy olajozott tepsibe tesszük.
  5. Végezetül vörös babot és kukoricát teszünk a húsra ízlés szerint (1-1 konzerv nagyjából)
  6. Ha szeretnénk hogy kicsit szószosabb legyen, a bab és kukorica mellé öntsünk rá ketchup-ot, fűszerezett paradicsomszószt vagy chili szószt.
  7. Közepes hőmérsékleten az egészet egybesütjük (25-30 perc)
Tápanyagok
Adag mérete: 25 dkg Energia: 700 Zsír: 30 Szénhidrát: 80 Cukor: 0 Fehérje: 70

GD Star Rating
loading...
Ibi konyhája: Mexikói csirkemell, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Ibi konyhája: Mexikói csirkemell tápanyagtartalma

Ibi konyhája: Mexikói csirkemell tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 1 389,8 kcal, Cukor: 3,0 g, Szénhidrát: 81,0 g, Fehérje: 83,0 g, Zsír: 81,8 g, Rost: 5,2 g, Kálcium: 83,0 mg, Magnézium: 109,8 mg, Nátrium: 274,5 mg, Vas: 5,9 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273