hétfő 13 augusztus, 2012

Ádi konyhája: Házi sertés hamburger

házi sertésburger

Ádi konyhája: Házi sertés hamburger
Szakács: 
Recept fajta: Hamburger
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 5
 
Ha Laci csinált házi hamburgert, akkor nekem is kellett főleg, hogy nekem ez az egyik kedvenc eledelem. Lássuk milyen házi röfi burgert sikerült összehozni.
Hozzávalók
  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 1-2 egész tojás (mérettől függ)
  • 1 teáskanál só
  • 10-15 szem bors
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál majoránna
  • Zsemle
  • Paradicsom
  • Hagyma
  • Sajt
  • Mustár
Elkészítés
  1. A szemes borsot két egymásba illő teáskanál között összetörtem, erősebb szerintem az íze, mint az őröltnek.
  2. A darált húshoz hozzáadom a tojást és az összes fűszert. Pogácsákat formálok belőlük, 5 db-ot.
  3. A húspogácsát kisütöm egy kevés zsírban vagy olajban.
  4. Friss hagymát, paradicsomot, uborkát felkarikázom.
  5. A zsömlébe teszem a húst, sajtot, friss zöldséget, és egy kevés mustárt, ketchupot nyomok a tetejére.
Megjegyzés
A hús elég masszív lett és vastag, lehet sokkal vékonyabbra hagyni és fél kiló húsból többet csinálni. Mivel nagyon vastag volt, sokáig kellett sütni, kicsit megpirult, de inkább ilyen legyen mint nyers. Lehet a fűszerezést variálni tetszés szerint, ez így elég erőteljes volt és finom.

 

GD Star Rating
loading...
Ádi konyhája: Házi sertés hamburger, 4.0 out of 5 based on 1 rating
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Ádi konyhája: Házi sertés hamburger tápanyagtartalma

Ádi konyhája: Házi sertés hamburger tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 362,5 kcal, Cukor: 2,9 g, Szénhidrát: 14,0 g, Fehérje: 24,9 g, Zsír: 22,9 g, Rost: 1,7 g, Kálcium: 102,9 mg, Magnézium: 53,8 mg, Nátrium: 1 526,8 mg, Vas: 3,5 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273