szerda 24 július, 2013

Laci konyhája: Paradicsomos Káposzta

Paradicsomos Káposzta

Paradicsomos Káposzta
Szakács: 
Recept fajta: Vegetáriánius ételek
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
Legtöbbször fasírttal vagy sült oldalassal tálalják, de magában is kitűnő étel a Paradicsomos Káposzta.
Hozzávalók
  • 1 kilogramm Fejeskáposzta
  • 0.5 liter Paradicsomlé
  • 1 darab Vöröshagyma
  • 10 gramm Só
  • 5 gramm Kömény
  • 2 evőkanál Olaj
  • 2 evőkanál Cukor
  • 3 evőkanál Búzaliszt BL55
Elkészítés
  1. A fejes káposztát vékony csíkokra vágjuk és feltesszük főzni egy edényben, annyi vizet adunk hozzá, amely éppen ellepi a káposztát. Rakjunk hozzá egy fej megtisztított vöröshagymát és egy kevés zeller zöldet.
  2. Egy külön edényben felmelegítjük az olajt, majd hozzá adjuk a cukrot. Folyamatosan kevergetjük, majd amikor már a cukor felhabzott hozzá adjuk a három evőkanál lisztet és fehér rántást készítünk. Ezt a rántást sűrítjük be a paradicsomlével.
  3. Amikor a káposzta megpuhult, sóval, borssal ízesítjük és hozzá adunk egy kevés köménymagot. Ekkor adjuk hozzá a paradicsomos rántást, majd még egyet forraljunk rajta.
  4. A tálalás előtt a zeller levelet szedjük ki, és lehetőleg a hagyma se kerüljön senki tányérjába.

Paradicsomos Káposzta

GD Star Rating
loading...
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Paradicsomos Káposzta tápanyagtartalma

Laci konyhája: Paradicsomos Káposzta tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 231,3 kcal, Cukor: 16,6 g, Szénhidrát: 33,1 g, Fehérje: 5,9 g, Zsír: 8,4 g, Rost: 2,3 g, Kálcium: 117,2 mg, Magnézium: 38,8 mg, Nátrium: 1 015,5 mg, Vas: 1,6 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273