csütörtök 11 április, 2013

Konzul Főzőiskola konyhája: Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék
Szakács: 
Recept fajta: Főzelék
Adagok: 4
 
Remek feltét, a tükörtojás, pörkölt esetleg tokány. (Utóbbi kettő megtalálható a csatornámon.)
Hozzávalók
  • 50 gramm Búzaliszt BL55
  • 3 evőkanál Petrezselyemzöld
  • 400 gramm Zöldborsó
  • 2 teáskanál Cukor
  • 1 evőkanál Só
  • 1 kávéskanál Fehérbors
  • 200 milliliter Víz
Elkészítés
  1. Készítünk egy rántást. Amit felöntünk tejjel vagy vízzel. Amennyiben tejjel öntjük, bőven elég egy világos, míg ha vízzel egy zsemleszínű rántást készítsünk.
  2. A rántást felengedjük folyadékkal fontos, hogy hideg, vagy szoba-hőmérsékletű legyen. Egy kicsit bele öntve, simára keverjük, majd még egy kis folyadék, ezt is simára, addig folytatjuk amíg a folyadékunk el nem fogy. Lehet kicsit hígabb, hiszen a borsót még főzni kell (kivéve, ha konzerveset használunk, mert annak egy forralás bőven elég).
  3. Tegyük bele a borsót, főzzük amíg borsó puha nem lesz. Persze már most fűszerezzük: só, bors, petrezselyem, cukor. Ha tejeset készítünk, több cukor, kevesebb só. Kevergessük időnként, oda ne égjen.
  4. Mikor puha, meg kóstoljuk, utána fűszerezzük és készen is vagyunk. Esetleg ha túl sűrű tegyünk hozzá még egy kis folyadékot, ha túl híg lenne egy külön edényben készítsünk az ételnek megfelelő rántást amit hozzá rakunk ehhez.

GD Star Rating
loading...
Konzul Főzőiskola konyhája: Zöldborsófőzelék, 4.0 out of 5 based on 3 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Konzul Főzőiskola konyhája: Zöldborsófőzelék tápanyagtartalma

Konzul Főzőiskola konyhája: Zöldborsófőzelék tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 150,1 kcal, Cukor: 7,1 g, Szénhidrát: 27,2 g, Fehérje: 8,9 g, Zsír: 0,7 g, Rost: 3,3 g, Kálcium: 63,8 mg, Magnézium: 35,3 mg, Nátrium: 1 466,5 mg, Vas: 12,9 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273