szombat 12 január, 2013

Laci konyhája: Házi Májkrém

Házi Májkrém 01

Laci konyhája: Házi Májkrém
Szakács: 
Recept fajta: Előétel
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
Nagyon finom és egészséges, sajnos kimarad belőle a tartósító szer az állag javító az emulgeáló, de lehet, hogy ezt sokan nem is bánják. Jó étvágyat.
Hozzávalók
  • 1 kg Sertésmáj
  • 3 fej Vöröshagyma
  • Majoranna
  • Bors
  • 1 evőkanál Sertészsír
  • 5 gerezd Fokhagyma
Elkészítés
  1. Tisztítsuk meg a májkrémet az esetleges rajtamaradt hártyáktól és folyóvíz alatt alaposan mossuk meg.
  2. Kockázzuk fel a hagymát apróra, majd egy evőkanál zsíron pirítsuk meg.
  3. Kockázzuk fel a májat, majd adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymával együtt a már megpirított vöröshagymához, ekkor ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával.
  4. Ha a májnak szép barna, akkor vegyük le a lángról, és az egészet egy húsdarálóval daráljuk le.
  5. A ledarált májat forgassuk át az általunk használt serpenyőben, hogy felszívja a maradék zsírt és hagymát, kész a finom friss házi májkrém. Egyszerűen hűtőben tárolhatjuk.

GD Star Rating
loading...
Laci konyhája: Házi Májkrém, 5.0 out of 5 based on 1 rating
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Házi Májkrém tápanyagtartalma

Laci konyhája: Házi Májkrém tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 407,9 kcal, Cukor: 3,3 g, Szénhidrát: 13,6 g, Fehérje: 49,8 g, Zsír: 17,1 g, Rost: 0,9 g, Kálcium: 34,2 mg, Magnézium: 10,9 mg, Nátrium: 488,4 mg, Vas: 0,8 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273