hétfő 21 november, 2011

Ibi konyhája: Paradicsomos húsgombóc

Paradicsomos gombóc

Ibiféle paradicsomos húsgombóc
Szakács: 
Recept fajta: Egytálétel
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 3
 
Nincs olyan ember, aki ne evett volna legalább egyszer a menzán paradicsomos húsgombócot. Gyors és egyszerű étel, a dolgos hétköznapokon is meg lehet csinálni.
Hozzávalók
  • 50 dkg darált sertéshús, lapocka vagy comb a legjobb
  • 15 dkg rizs
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • Fél liter, vagy két konzerv sűrített paradicsom
  • Olaj
  • Pirospaprika
  • Bors
Elkészítés
  1. A megmosott rizst és darált húst összekeverjük.
  2. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, fokhagymát és két kanál pirospaprikát teszünk bele.
  3. A pirított hagymát összekeverjük a darált hússal, ízlés szerint sózzuk meg.
  4. A gombócokat forrásban lévő vízbe tesszük (éppen lepje el őket), akkora lábasba, hogy kényelmesen elférjenek egymás mellett.
  5. Lassú tűzön főzzük őket.
  6. Készítsünk rántást, majd ha kész tegyünk bele 2 evk cukrot és karamélízaljuk.
  7. A rántásra öntsünk fél liter sűrített paradicsomot, vagy fél liter vízben elkevert két konzerves sűrített paradicsomot.
  8. Ha a gombóc majdnem kész, öntsük rá a rántást és együtt még 15 percig főzzük.
Tápanyagok
Adag mérete: 3 Energia: 400

GD Star Rating
loading...
Ibi konyhája: Paradicsomos húsgombóc, 4.7 out of 5 based on 6 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Ibi konyhája: Paradicsomos húsgombóc tápanyagtartalma

Ibi konyhája: Paradicsomos húsgombóc tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 610,0 kcal, Cukor: 1,7 g, Szénhidrát: 44,2 g, Fehérje: 39,8 g, Zsír: 29,0 g, Rost: 1,1 g, Kálcium: 36,7 mg, Magnézium: 60,5 mg, Nátrium: 749,2 mg, Vas: 2,9 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273