Tamagoyaki Mézes Gombaszósszal
 
Elkészítési idő
Főzési idő
Összes idő
 
A tamagoyaki egy tradicionális japán reggeli étel, a sushi világhódításakor terjedt el, Mint hasonló (falatka-étel)
Szakács:
Recept fajta: Reggeli
Adagok: 4
Hozzávalók
  • 8 darab Tojás
  • 1 evőkanál Méz
  • 3 deciliter Tehéntej 2,8 %
  • 1 teáskanál Só
  • 1 teáskanál Cukor
  • 3 evőkanál Búzaliszt BL55
Elkészítés
  1. A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Tisztított gombát feldaraboljuk kockákra. Majd hozzáadjuk a már megpirított hagymához, és megvárjuk, amíg egy kevés levet enged.
  3. Fél bögre tejben, egy evőkanál méz feloldunk, majd egyenletesen ráöntjük a piruló gombához. Ehhez egy evőkanálnyi lisztet adunk addig, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik a szósz. Hagyjuk szétfőni (5-10 perc).
  4. A tojásokat felverem, majd két evőkanál lisztet adok hozzá, lehetőleg ezt simára keverem, majd hozzáadok egy teáskanál cukrot és sót.
  5. Előmelegített serpenyőbe rakunk egy teáskanálnyi olajt, majd ráöntünk egy adag tojást. (annyinak kell lennie, hogy a serpenyő minden felületén legyen tojás egy korongot alkotva. A tojást nem bántjuk, megvárjuk, míg megsül az alja.
  6. Amikor az alja kész, egy lapos szedőlapát vagy két fakanál segítségével, felgöngyöljük. (mint a palacsintát). A felgöngyölt tojást a serpenyő egyik felében hagyjuk és a maradék részre öntünk megint egy adag tojást, hogy az ismert módon a serpenyőben mindenhol legyen. (kicsit emeljük meg a tekercs tojást is hogy az alá is befolyjon) Amikor az új adag tojás alja is megsült, akkor folytatjuk a tojástekercs feltekerését, de most ellenkező irányba. Addig folytatjuk, amíg van alapanyag.
  7. Eredményül egy tojástekercset fogunk kapni, melynek külseje megsült belseje viszont még lágy. Tálaláskor a hengert szeletekre vágjuk, és az elkészített gombaszósszal tálaljuk. Jó étvágyat.
Recipe by Szeretek főzni at http://szeretekfozni.hu/vegetarianius-etelek/szeretunkfozni-konyhaja-tamagoyaki-mezes-gombaszosszal-4365/