kedd 31 július, 2012

Laci konyhája: Tejszínes gomba ragú

gomba ragú

Laci konyhája: Tejszínes gomba ragú
Szakács: 
Elkészítési idő: 
Főzési idő: 
Összes idő: 
Adagok: 4
 
Imádom a gombát, és nem csak főételként eszem, hanem sokszor készítem el valamilyen hús mellé, csak leöntve mint egy ragút.
Hozzávalók
  • 1 kg csiperke gomba (szeretem ha több fajtából van)
  • 3 csipetnyi só
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 fej hagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • bors
Elkészítés
  1. Pucoljuk meg a hagymát, és kockázzuk fel apróra, majd pirítsuk meg olajon.
  2. Közben tisztítsuk meg a gombát, ha normál méretűek (zsenge csiperke) egészben lehet hagyni, tegyük a hagymára és hagyjuk puhulni.
  3. perc múlva sózzuk meg, és adjuk hozzá a fűszereket tegyünk hozzá pár levél petrezselyem zöldet is.
  4. Amikor a gomba térfogata legalább a felére csökkent, levehetjük a fedőt, és hagyjuk picit elfőni a vizet alóla amit a gomba eresztett. Ezután beleönthetjük a joghurtot, amit egyenletesen elkeverünk.
  5. A joghurttal még egyszer lefedve megbuggyantjuk, majd levehetjük a tűzről amikor már elég sűrűnek találjuk.
  6. Én egy finom hús mellé a köretet szoktam evvel a ragúval gazdagítani.

GD Star Rating
loading...
Laci konyhája: Tejszínes gomba ragú, 5.0 out of 5 based on 1 rating
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Laci konyhája: Tejszínes gomba ragú tápanyagtartalma

Laci konyhája: Tejszínes gomba ragú tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 249,5 kcal, Cukor: 1,1 g, Szénhidrát: 12,6 g, Fehérje: 16,6 g, Zsír: 14,6 g, Rost: 2,2 g, Kálcium: 9,6 mg, Magnézium: 3,7 mg, Nátrium: 970,1 mg, Vas: 0,1 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273