hétfő 11 március, 2013

Konzul Főzőiskola konyhája: Svéd gombasaláta

svéd gombasaláta

Svéd gombasaláta
Szakács: 
Recept fajta: Saláták
Adagok: 4
 
Elsősorban hidegen ajánlott, de melegen sült hús mellé is kiváló. Azt is meglehet csinálni, hogy ha melegen szeretnénk: húst elősütjük serpenyőben és mikor szépen megkérgesedett, hozzá tesszük a gombához és csak utána öntjük rá a paradicsompürét, ekkor tanácsolt még egy fél deci vizet is hozzá tenni. Rizzsel egy fejedelmi lakoma lehet belőle.
Hozzávalók
  • 1 evőkanál Petrezselyemzöld
  • 100 gramm Vöröshagyma
  • 1 evőkanál Cukor
  • 200 milliliter Sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál Só
  • 1 csipet Bors
  • 2 darab Babérlevél
  • 300 gramm Champion gomba
  • 1 milliliter Citromlé
Elkészítés
  1. Hagymát megdinszteljük
  2. Rátesszük a gombát,sózzuk, egy csepp vizet öntünk rá, lefedjük, mikor kiengedi a gomba a saját levét fedő nélkül főzzük és hozzá adjuk a babérlevelet.
  3. Mikor nem muszáj az összes vizet lefőzni róla, de lelehet, ha nem akarjuk, szórjuk rá egy maroknyi lisztet, keverjük el és jöhet hozzá a paradicsompüré. Ezt is elkeverjük. Ízesítjük.
  4. Főzzük, jó 10-15 percig. Hozzá adjuk a citrom levet. Kóstoljuk. Ha finom és elég sűrű készen vagyunk.
GD Star Rating
loading...
Konzul Főzőiskola konyhája: Svéd gombasaláta , 5.0 out of 5 based on 2 ratings
További receptek a szerzőtől:
Energia és tápanyagtartalom:
Konzul Főzőiskola konyhája: Svéd gombasaláta tápanyagtartalma

Konzul Főzőiskola konyhája: Svéd gombasaláta tápanyagtartalma 1 adagra

Energia: 44,1 kcal, Cukor: 6,3 g, Szénhidrát: 8,9 g, Fehérje: 2,8 g, Zsír: 0,3 g, Rost: 1,2 g, Kálcium: 16,8 mg, Magnézium: 11,9 mg, Nátrium: 588,3 mg, Vas: 0,8 mg

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/clients/client587/web2450/web/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273