Diétás ételek

svéd gombasaláta

Konzul Főzőiskola konyhája: Svéd gombasaláta

Elsősorban hidegen ajánlott, de melegen sült hús mellé is kiváló. Azt is meglehet csinálni, hogy ha melegen szeretnénk: húst elősütjük serpenyőben és mikor szépen megkérgesedett, hozzá tesszük a gombához és csak utána öntjük rá a paradicsompürét, ekkor tanácsolt még egy fél deci vizet is hozzá tenni. Rizzsel egy fejedelmi lakoma lehet belőle.


Paleo-Mákos-Rúd-02

Eszter konyhája: Paleo Mákos Rúd

A tetejére szórjunk kevés kakaó port. Nagyon finom paleo nasi lekvárral.


Rakott cukkini tál

Eszter konyhája: Rakott cukkini

Finom egészséges étel amiben minden vitaminforrás megtalálható. Ha a rizst megengedjük akkor a paleo szabályainak is megfelel.


zab palacsinta csirkehússal zöldséggel

Ádi konyhája: Sós zab palacsinta hússal zöldséggel

Sós zab palacsinta, csirkemellel és zöldségekkel. Villás reggeli, amely finom és diétás is, teljes értékű.


gomba ragú

Laci konyhája: Tejszínes gomba ragú

Imádom a gombát, és nem csak főételként eszem, hanem sokszor készítem el valamilyen hús mellé, csak leöntve mint egy ragút.


gyümölcs saláta

Paleo Büfé: Gyümölcs saláta

Nagyon finom bármiből csináljuk. Alapvetően a Paleo étrendhez ráadásul majdnem mindenhez használhatjuk köretként főleg ha már megszokta a szervezetünk.


Ádi konyhája paleo tál

Ádi konyhája: Paleo tál sültcsirkével

Itt a sok friss zöldség a kertben és a piacon is, vétek lenne nem használni. Gondoltam készítek egy diétás tálat, de megőrizve az egyszerűséget. A húshoz Laci konyhájából választottam a són sült csirkét, mellé pedig egy kis tojásos salátát készítettem.


Szeretekfőzni.hu konyhája töltött paradicsom körettel

Szeretekfőzni konyhája: Töltött paradicsom

Nagyon sokféleképpen elkészíthető a töltött paradicsom, gyakorlatilag csinálhatjuk vegetáriánusra, vörös húsosra, halasra, attól függően, hogy mi a mi ízlésünknek való.


Ádi konyhája diétás tál halrudacskákkal

Ádi konyhája: Diétás tál halrudacskákkal

Gondoltam összedobok valamit, ami nem is túl bonyolult, elég gyors és még diétás is. Általában mindig sikerül akkora mennyiséget előállítanom, hogy már csak azért nem diétás, de ha ugyanebből kevesebb csinálunk, akkor biztos megfelel minden kitételnek.


Gluténmentes Körözött

Paleo büfé: Gluténmentes körözött

Finom és végre nem csak kenyérrel lehet fogyasztani, így a paleo étrend kedvelői is fogyaszthatják.


Ádi konyhája tojásos saláta 2

Ádi konyhája: Tojásos saláta

A tavasz a saláták időszaka, de én nem készíthetek semmilyen ételt tojás nélkül, ezért tojásos salátát csináltam. Nem akartam mindent belerakni, de azért próbáltam ízletesre, nézzük sikerült-e.


Paleo Mákos Muffin

Paleolit büfé: Mákos muffin

Ne legyen az, hogy aki glutén nélkül él nem ehet egy finom muffin-t. Ennek a muffinak az alapja főleg mák lesz, tehát aki kedveli a mákot annak alapjába véve egy finom mákos süti.